Achmea Groep


Minder banen bij Achmea

17 maart 2009

Op 17 maart heeft de Raad van Bestuur van het moederbedrijf van Achmea, Eureko, in de persconferentie over de jaarcijfers bekendgemaakt dat er de komende drie jaar 2.500 FTE's komen te vervallen.
Deze maatregel is onderdeel van een reorganisatie binnen Achmea die gericht is op kwaliteitsverbetering, efficiëntie en klanttevredenheid. Ook zal er binnen Achmea de komende periode sterke nadruk liggen op kostenbeheersing.

In overleg met de OR van Achmea en de vakbonden is een sociaal plan ontwikkeld, dat onder andere voorziet in de mogelijkheid van herplaatsing, binnen of buiten Achmea. Het is momenteel nog niet duidelijk in welke bedrijfsonderdelen of locaties functies komen te vervallen.

Achmea zal doorgaan met haar goede dienstverlening aan haar klanten, die niets zullen merken van deze maatregelen. Onze service zal hierdoor onverminderd goed blijven of zelfs verbeteren.

Voor meer informatie zie hiernaast voor het persbericht van de jaarcijfers van Eureko en de daarbij horende Nederlandstalige presentatie.