Gemeente Onderbanken


Kosteloos ruilen van containers tot 31 maart 2009

In onze gemeente wordt huishoudelijk GFT- en restafval ingezameld volgens het volume/frequentiesysteem, waarbij de afvalstoffenheffing wordt gebaseerd op een vast tarief en een variabel tarief. Het variabel tarief is afhankelijk van het volume van de afvalcontainers (140 of 240 liter) in combinatie met het aantal keren dat de afvalcontainers worden geleegd.Â

Wij bieden u tijdelijk de gelegenheid om de huidige containers gratis te ruilen tegen een ander formaat. Tot 31 maart aanstaande kunt u het omruilen van uw container(s) gratis aanvragen. Na deze datum wordt hiervoor een bedrag van ⬠25,- in rekening gebracht.

Welke container is voor u het voordeligst?
Een lediging van een kleine 140 liter container kost ⬠3,40 en een lediging van een grote 240 liter container kost ⬠4,60. Wanneer een container maar half gevuld is, wordt toch het normale ledigingstarief berekend. Het is dus voordeliger om de container pas aan te bieden als deze vol is. Let wel: het maximale gewicht van een volle container mag niet meer zijn dan 80 kg, ongeacht of dit een 140 of 240 liter container betreft. Daarnaast is het ledigen van een grote 240 liter container relatief goedkoper dan een lediging van een kleine 140 liter container. U bent dus het voordeligst uit met het zo min mogelijk aan de weg zetten van een grote volle 240 liter container. Dit geldt voor zowel de GFT- als de restafvalcontainer.

Â

Rekenvoorbeeld
Stel u heeft nu een 140 liter GFT-container. U zet de GFT-container 20 keer aan de straat. Zo kunt u in totaal 2800 liter GFT-afval kwijt. U betaalt het ledigingstarief van ⬠3,40 per keer: totaal ⬠68,- per jaar. Wanneer u nu dezelfde hoeveelheid afval via een 240 liter GFT-container laat ophalen, hoeft u deze container maar 12 keer aan te bieden. De kosten zijn dan ⬠55,20 per jaar. U bespaart zo op uw GFT-afval al ⬠12,80 per jaar.

Â

Wat moet u doen wanneer u uw container(s) wilt laten omruilen? Geef uw keuze vóór dinsdag 31 maart aanstaande door aan Rd4, bij voorkeur via het speciale webformulier op www.rd4.nl. Indien u niet beschikt over internet kunt u ook bellen met het Rd4-Servicepunt via (045) 543 71 00.
Ook wanneer u een extra container voor 31 maart aanstaande aanvraagt, bezorgt Rd4 deze gratis. U betaalt dan, naast het tarief per lediging, alleen een jaarlijks tarief van ⬠10,- per extra container.Â