CDA

Hein Pieper vandaag beëdigd als Tweede Kamerlid voor het CDA

In de Tweede Kamer is Hein Pieper vandaag beëdigd als CDA-kamerlid. Pieper volgt Jos Hessels op, die sinds vorige week gedeputeerde in de provincie Limburg is.

Voor zijn Kamerlidmaatschap was Pieper pastor in Noord Groningen en directeur van het Verband van Katholieke Maatschappelijke organisaties.

Pieper is 46 jaar en woonachtig in Schalkhaar, in de buurt van Deventer. Hij is getrouwd en heeft vier kinderen; twee zonen en twee dochters.

Als volksvertegenwoordiger wil Pieper een samenleving ondersteunen waarin mensen hun betrokkenheid naar en voor elkaar handen en voeten kunnen geven: âin de zorg, in het onderwijs, bij de politie, als ondernemer. Maar net zo goed als mantelzorger of als bestuurder van een vereniging.â

Pieper wil in zijn werk een verbinding leggen tussen professionaliteit en spiritualiteit. âHet gaat mij niet om protocollen, procedures of spreadsheets maar om ruimte te geven aan passie en creativiteit van mensen in de samenleving de ruimte te gevenâ, aldus het nieuwste CDA-kamerlid.

---