Gemeente Abcoude


AGENDA/BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 17 maart 2009

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng


1. Concept-besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 10 maart 2009. Beslispunt: In te stemmen met de besluitenlijst. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten, met dien verstande dat punt 5 Vonk wordt vervangen: B&W heeft kennis genomen van informatie en heeft om nadere aanvullende informatie verzocht.
2. Projectbesluit voor het ophogen en voorbelasten van de gronden gelegen in het projectgebied "De Winkelbuurt". Beslispunten:
1. Een nieuwe procedure voor het nemen van een projectbesluit voor het ophogen en voorbelasten van gronden gelegen in het projectgebied "De Winkelbuurt" op te starten.
2. De reeds gestarte procedure te beëindigen.
3. De indieners van zienswijzen tegen het reeds gestarte projectbesluit hiervan schriftelijk op de hoogte te stellen.
4. In het kader van het verplichte vooroverleg voor een projectbesluit een definitief verzoek tot wijziging van de rode contour bij het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Utrecht in te dienen. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok


1. Bezwaarschrift tegen aanlegvoorziening nabij Gein Noord 7 + verzoek om verwijdering aanlegvoorziening. Beslispunten:
1. Het bezwaarschrift niet-ontvankelijk te verklaren.
2. Het verzoek om verwijdering c.q. het verzoek om toepassing bestuursdwang af te wijzen. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
2. Tegemoet komen aan kosten aankoop extra stukje grond aan de Garsten 11. Beslispunten: Niet akkoord te gaan met het verdelen van de notariskosten bij aankoop van extra gemeentegrond aan de Garsten 11. Geen symbolische verkoopprijs voor het stukje grond hanteren. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
3. Advies commissie Bezwaarschriften inzake bezwaar tegen handhavend optreden tegen zonder bouwvergunning gebouwde uitbouw. Beslispunten: Het advies van de Commissie Bezwaarschriften over te nemen en betrokkene in zijn bezwaren ontvankelijk te verklaren en het bestreden besluit in stand te laten. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
4. Beslissing op bezwaar bouwvergunning vergroten tuinhuis op perceel Kleiweg 34 te Baambrugge. Beslispunten:
1. Het bezwaar ontvankelijk te verklaren.
2. Het bezwaar ongegrond te verklaren en het bestreden besluit in stand te laten. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
---


5. Individuele wensen m.b.t. het nieuwe bestemmingsplan buitengebied. Beslispunten: In te stemmen met de conceptbeantwoording als aangegeven in de bijlage. B&W-besluit: Gewijzigd. Punt 17 wordt nader advies/info ingewonnen voordat besluit door B&W wordt genomen. Overigen punten conform voorstel ingestemd.
6. Strijdig gebruik van het perceel Gein-Noord 32 te Abcoude. Beslispunten:
1. Aan betrokkene een dwangsom op te leggen van 150,- per week voor elke week dat niet aan de lastgeving tot het opheffen van het strijdig gebruik is voldaan, met een maximum van 3000,-.
2. Aan betrokkene een preventieve dwangsom op te leggen van 200,- per nacht dat overnacht wordt in het gebouw, met een maximum van 3000,-. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder J. Vonk-Vedder


1. Skatevoorziening Abcoude. Beslispunten:
1. De raad voor te stellen te kiezen voor de locatie Fluitekruid als meest geschikte en permanente locatie voor een skatevoorziening voor kinderen van 4 tot 12 jaar.
2. De raad voor te stellen te kiezen voor de locatie Achter de Kerken als tijdelijke locatie voor een skatevoorziening.
3. De raad te vragen een krediet van 43.000,- beschikbaar te stellen voor plaatsing van de skatevoorziening uit de algemene reserve. B&W-besluit: Aangehouden. 1 week aanhouden met name ten aanzien van financiering.
2. (Ver-) nieuwbouw Dorpshuis Baambrugge. Kennisnemen van: Vergelijking scenario (ver-)nieuwbouw met Westhoek Wonen en scenario (ver-)nieuwbouw met Stichting Dorpshuis Baambrugge. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten. Informatie wordt meegenomen in vervolggesprekken met betrokken partijen.

PORTEFEUILLE: wethouder T. de Roode


1. Ontwerp Provinciaal Milieubeleidsplan 2009-2011. Kennisnemen van: Inhoud ontwerp Provinciaal Milieubeleidsplan. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
2. Woonvisie Abcoude 2009-2014. Beslispunten:
1. Akkoord te gaan met de ´Woonvisie Abcoude 2009-2014'.
2. De `Woonvisie Abcoude 2009-2014' vrij te geven voor versturing naar stakeholders.
3. De `Woonvisie Abcoude 2009-2014' ter vaststelling voor te leggen aan de gemeenteraad. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.

Aldus vastgesteld in de B&W-vergadering van 24 maart 2009. De secretaris, de burgemeester,
---

MANDAATBESLUITENLIJST BEHORENDE BIJ DE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 17 maart 2009

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng


1. Parkeerplek voor huisartsenpraktijk Kerkstraat. Beslispunten: Akkoord gaan met het extra gereserveerde parkeerplaats voor de huisartsenpraktijk Kerkstraat. Mandaatbesluit d.d. 9-3-2009: Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok


1. Aanvraag lichte bouwvergunning vergroten woonhuis, Oldenhoff 29, Abcoude. Beslispunten: Met binnenplanse ontheffing bouwvergunning verlenen. Mandaatbesluit d.d. 9-3-2009: Overeenkomstig voorstel besloten.
2. Aanvraag lichte bouwvergunning plaatsen fietsenberging in voortuin, Willem van Abcoudelaan
9, Abcoude. Beslispunten: Met buitenplanse ontheffing bouwvergunning verlenen. Mandaatbesluit d.d. 9-3-2009: Overeenkomstig voorstel besloten.
3. Aanvraag lichte bouwvergunning plaatsen fietsenberging in voortuin, Jacob van Gaesbeeklaan
14, Abcoude. Beslispunten: Met buitenplanse ontheffing bouwvergunning verlenen. Mandaatbesluit d.d. 9-3-2009: Overeenkomstig voorstel besloten.
4. Aanvraag reguliere bouwvergunning plaatsen berging, de Weert 1, Abcoude. Beslispunten: Bouwvergunning verlenen. Mandaatbesluit d.d. 9-3-2009: Overeenkomstig voorstel besloten.
5. Aanvraag lichte bouwvergunning oprichten van een carport aan voorzijde van woning, Slotspolder 2, Abcoude. Beslispunten: Bouwvergunning verlenen. Mandaatbesluit d.d. 4-3-2009: Overeenkomstig voorstel besloten.
6. Aanvraag lichte bouwvergunning plaatsen erfafscheiding, Haagwinde 9, Abcoude. Beslispunten: Bouwvergunning verlenen. Mandaatbesluit d.d. 9-3-2009: Overeenkomstig voorstel besloten.
7. Aanvraag lichte bouwvergunning vergroten woonhuis, Haagwinde 9, Abcoude. Beslispunten: Bouwvergunning verlenen. Mandaatbesluit d.d. 9-3-2009: Overeenkomstig voorstel besloten.
---


8. Aanvraag sloopvergunning sloop voormalige hooiberg/sloop mestput, De Horn 2, Baambrugge. Beslispunten: a. Sloopvergunning verlenen voor de voormalige hooiberg en mestput, onder bijgaande voorwaarden. b. Voor de voormalige paardenstal moet t.z.t. apart sloop- en bouwvergunning worden aangevraagd. Mandaatbesluit d.d. 9-3-2009: Overeenkomstig voorstel besloten.
9. Aanvraag sloopvergunning slopen van het voorhuis, achterliggende stal en schuur, Rijksstraatweg 117, Baambrugge. Beslispunten: Gewijzigde aanvraag/uitbreiding sloopvergunning verlenen (tekeningen bijvoegen aan bestaande vergunning). Mandaatbesluit d.d. 9-3-2009: Overeenkomstig voorstel besloten.


---