Gemeente Soest

.

Nieuwe beplanting rotonde Koningsweg-Dorresteinweg

05 maart

Nu de middencirkel van de rotonde Koningsweg-Dorresteinweg vergroot is, gaat de gemeente Soest op 17 maart starten met het inplanten van de middencirkel en de wangen van deze rotonde.

Hierdoor wordt de rotonde een blikvanger met kleurige rozen. Uitgangspunt van het groenontwerp is het kunstwerk `Poorten van de Koningsweg' in het midden van de middencirkel.

In de wangen van de rotonde wordt een heesterroos geplant. Deze bodembedekkende roos bloeit van juli tot en met oktober met roze, gevulde bloemen en wordt circa 60 cm hoog. In de middencirkel van de rotonde wordt onder het kunstwerk een cirkelvormige taxushaag geplant. Rondom deze haag wordt de blauwe Caryopteris geplant. Deze grijze heester bloeit van augustus tot oktober met violetblauwe bloemen. De randen van de middencirkel worden beplant met een witte heesterroos. Deze Rosa Schneeflocke `Noaschnee' bloeit van juni tot oktober met zuiverwitte halfgevulde bloemen.

De rotonde krijgt met deze beplanting een wintergroen hart omgeven met blauwe, witte en roze bloeiende beplanting. Deze beplanting zal ook worden toegepast in de nieuwe rotonde Koningsweg - Nieuwegracht. Deze rotonde zal voor de zomer gereed zijn.

Vanaf 17 maart worden de plantvakken plantklaar gemaakt, de gemeente Soest plant aansluitend de wangen en de middencirkel in. De werkzaamheden vinden zoveel mogelijk plaats vanaf de omliggende fietspaden en buiten de spitsuren, waardoor de automobilisten in principe geen hinder zullen ondervinden.

U kunt dit bestand openen met de Acrobat Reader Beplanting rotonde Koningsweg-Dorresteinweg