Gemeente Lansingerland

Informatiebijeenkomst snuitkevers voor bewoners De Tuinen Boterdorp Zuidwest
snuitkever

Op dinsdagavond 17 maart organiseert gemeente Lansingerland een informatiebijeenkomst. Deze bijeenkomst is bedoeld voor bewoners van wijk De Tuinen in Boterdorp Zuidwest.

In deze wijk ondervinden bewoners veel hinder van de snuitkever. Beplantingen in tuinen en openbaar groen wordt aangetast, geremd in groei of gaan zelfs dood.

Na overleg met enkele verontruste wijkbewoners heeft de gemeente besloten om een proef te doen om de overlast te bestrijden. De snuitkever zal biologisch worden bestreden met nematoden (soms worden deze ook wel aaltjes genoemd). De proef bestaat uit twee delen, namelijk bestrijding in het voorjaar en in het najaar. In het voorjaar van 2010 wordt het effect van de bestrijding geëvalueerd.

Inwoners van wijk De Tuinen hebben inmiddels een uitnodigingsbrief ontvangen. Mocht u in de wijk wonen, maar geen brief ontvangen hebben, dan bent u alsnog van harte uitgenodigd. Tijdens deze avond wordt uitleg gegeven over de opzet en voortgang van de proef en de kosten. Er is een vertegenwoordiger van het bedrijf Biocontrole aanwezig om informatie over de snuitkever en de bestrijdingsmethode te geven. Uiteraard krijgt u ook de mogelijkheid om vragen te stellen.

De informatiebijeenkomst wordt gehouden op dinsdag 17 maart 2009 in de kerk van de Hervormde Gemeente in Bergschenhoek, Kerkstraat 1. De zaal gaat om 19.15 uur open en de avond begint om 19.30 uur.

We hopen u dan te zien!