Gemeente Achtkarspelen


PERSBERICHT

Embargo tot het moment van uitreiken!

2009/YG21
Buitenpost, 11 maart 2009

Koninklijke onderscheiding voor Tjerk Hamstra

Burgemeester Tjeerd van der Zwan van de gemeente Achtkarspelen reikt dinsdag 17 maart een Koninklijke Onderscheiding uit aan meneer Tjerk Hamstra uit Buitenpost. Al vanaf 1964 is meneer Hamstra actief voor de plaatselijke begrafenisvereniging, Uitvaartvereniging Buitenpost. De uitreiking vindt plaats om 21.00 uur in De Schakel, (ingang achterzijde) Berkenlaan in Buitenpost, tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Uitvaartvereniging Buitenpost. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Meneer T. Hamstra, Lid in de Orde van Oranje-Nassau Meneer T. Hamstra, 69 jaar, woonachtig in Buitenpost

Vanaf 1964 tot op heden is meneer Hamstra actief voor de Uitvaartvereniging Buitenpost. De uitvaartvereniging in Buitenpost telt circa 1.900 leden en is de enige plaatselijke begrafenisvereniging. Hij is vrijwilliger/ kistdrager bij de Uitvaartvereniging Buitenpost. Daarnaast is hij onderhoudsman, vrijwilliger/vervanger bij het uitzetten van graven en grafdelver voor de Stichting Begraafplaatsen Buitenpost.

Vanaf 1990 is Tjerk Hamstra tevens actief in de hippische sport. Hij is vrijwilliger bij de Menvereniging 'Tussen de stokken' in Kollum, een vereniging met 42 leden. Sinds 1993 is hij ook organisator van de jaarlijkse Ringrijderij in Buitenpost.