Gemeente Amersfoort

Persbericht Gemeente Amersfoort - STAP - GGD Midden-Nederland - vrijdag 13 maart 2009

Binnenkort eerste acties oudercomité Amersfoort Fr!s

In het kader van het project Amersfoort Fr!s is de afgelopen maanden een oudercomité opgericht. Dit comité bestaat uit Amersfoortse ouders en gaat zich inzetten om het alcoholgebruik door jongeren terug te dringen. Amersfoort is één van de eerste gemeenten die ouders betrekken bij het meedenken over en uitvoeren van het gemeentelijke alcoholbeleid. Dinsdagavond 17 maart bereidt het comité de eerste acties voor. Wethouder Van Daalen is hierbij aanwezig om de steun van het college van burgemeester en wethouders aan de ouders te onderstrepen.

De ouders van het comité zetten zich op verschillende terreinen in. Het comité gaat acties opzetten om de andere ouders in Amersfoort bewuster te maken van de (gezondheids)risico's van alcoholgebruik door jongeren. Ook via scholen zetten de ouders zich in, bijvoorbeeld om meer ouders te bereiken. Daarnaast gaat het oudercomité in gesprek met alcoholverstrekkers, zodat de beschikbaarheid van alcohol voor jongeren wordt beperkt. De ouders zijn enthousiast dat ze de mogelijkheid krijgen van de gemeente om zich op deze wijze in te zetten. Aanstaande dinsdag werken de gemotiveerde ouders een aantal van deze acties verder uit.

Amersfoort Fr!s
Jongeren drinken te jong, te vaak en te veel alcohol. De gemeente wil het alcoholgebruik onder jongeren terug dringen en voert daarom samen met de Stichting Alcoholpreventie (STAP), de GGD, de Voedsel- en Warenautoriteit, Centrum Maliebaan en de politie het project Amersfoort Fr!s uit. Het oudercomité maakt deel uit van dit project dat zich naast de ouders, ook op scholen en alcoholverstrekkers richt.

Meedoen?
Wie vragen heeft of deel wil nemen aan het oudercomité kan contact opnemen met Vera Holweg van STAP, e-mail vholweg@stap.nl of telefoon 030 656 50 41.

Noot voor de redactie,