Bedrijfschap Horeca en ROI Financials kondigen samenwerking aan.

17/03/2009 07:00

ROI Financials B.V.

Horeca-administratiekantoor ROI Financials en het Bedrijfschap Horeca en Catering hebben hun krachten gebundeld om de dienstverlening aan horecaondernemers verder te verbeteren.

In 2008 heeft het bedrijfschap Horeca en Catering een digitaal en online financieel benchmark-instrument ontwikkeld: de Bedrijfsvergelijking Horeca. Dit systeem geeft ondernemers antwoord op vragen als: "Hoe kan ik mij onderscheiden van branchegenoten? Hoe vergroot ik mijn marges?" Maar ook: "Welke kansen laat ik liggen? Hoe presteert mijn bedrijf vergeleken bij de concurrent?"

In dit systeem worden omzetgroepen afgezet tegen de kosten voor inkoop, personeel en exploitatie, waarmee het resultaat van de onderneming objectief vastgesteld kan worden. Daarnaast presenteert het systeem een aantal ratio's en kengetallen. Door de samenwerking tussen ROI Financials en het Bedrijfschap is het nu mogelijk om de Bedrijfsvergelijking rechtstreeks en automatisch te vullen uit de boekhouding. Deze koppeling vergroot de efficiëntie van het systeem, omdat de ondernemer gebruik kan maken van het product zonder extra tijdsinvestering. Zodra de gegevens zijn verwerkt ontvangt men daarvan een bericht per e-mail. ROI Financials en het Bedrijfschap bieden hun huidige cliënten deze extra service kosteloos aan.

ROI Financials had al geruime tijd een Administratie Portal, een beveiligde website waarop alle rapportages en documenten van een onderneming 24 uur per dag overal ter wereld bekeken of gedownload kunnen worden. Alle documenten blijven hier bewaard, zodat er feitelijk sprake is van een digitaal archief. Via deze Portal hebben ondernemers altijd toegang tot hun eigen administratie. Momenteel wordt gewerkt aan een directe koppeling van de portal naar de Bedrijfsvergelijking van het Bedrijfschap Horeca, waardoor inloggen in dit systeem nog makkelijker zal worden. Op termijn wordt de Bedrijfsvergelijking ook opgenomen in de normale maandrapportage die de cliënten van ROI Financials ontvangen. Hierdoor hebben deze ondernemers een unieke tool in handen waarmee zij hun cijfers direct kunnen vergelijken met andere bedrijven binnen de branche.

ROI Financials is al sinds 1992 hét gespecialiseerde administratiekantoor voor de horeca. Het bedrijf stelt zich ten doel om administraties, rapportages, oplossingen en adviezen te verzorgen voor ondernemers in de gastvrijheidindustrie. Alle activiteiten en systemen van ROI Financials zijn ontwikkeld om horecaondernemers hiervoor de juiste hulpmiddelen te verschaffen. Het is intussen uitgegroeid tot een onderneming met 8 medewerkers die stuk voor stuk jarenlang ervaring hebben opgedaan in zowel de horeca als bij het voeren van administraties. Hierdoor weten zij niet alleen hoe een administratie in de horeca gevoerd moet worden, zij begrijpen ook precies alle problemen waar horecaondernemers tegenaan lopen. Deze samenwerking met het Bedrijfschap Horeca en Catering is een volgende stap naar het bereiken van een situatie waarin met een minimale administratieve inspanning de best mogelijke resultaten kunnen worden behaald, zodat horecaondernemers zich kunnen richten op hun core-business: gastvrijheid en service.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.roi-online.nl