Gemeente Harenkarspel


Vandalisme in de vorm van afvalstort

Vorige week werd letterlijk een puinhoop aangetroffen op het parkeerterrein nabij sporthal Harenkarspel in Tuitjenhorn. Het betrof een berg met vuilniszakken, hout, stenen, papier, tuinafval en plastic. De afvalheuvel is vermoedelijk met een aanhanger neergegooid, omdat de bult ongeveer die afmeting had.

De gemeentelijke buitendienst heeft het afval met twee wagens weggehaald en gelost bij de werf in Schagen. De bult met afval is tevoren eerst gecontroleerd op een naam en/of eventueel adres. Dit is inderdaad gevonden en gemeente Harenkarspel heeft deze gegevens overhandigd aan de politie toen aangifte werd gedaan. De opruimkosten waar de gemeente en dus de gemeenschap van Harenkarspel voor opdraait, liggen rond de vieronderd euro voor het geheel van opruimen en administratieve acties.

Deze illegale dump was de enige niet van de laatste tijd. De handhavers van gemeente Harenkarspel zijn in de afgelopen weken enkele illegale stortingen van asbesthoudende materialen tegengekomen, op verschillende plaatsen in de gemeente. Het opruimen van dit asbesthoudende materiaal kost de gemeente(dus de inwoners) erg veel geld omdat dit moet worden gedaan door een gecertificeerd bedrijf. De laatste dump van asbesthoudend materiaal is afgelopen maandag geconstateerd. De gemeente heeft dit direct laten opruimen.

Ook zijn op 9 januari asbesthoudende golfplaten gevonden, die waren gedumpt in de berm van de Slootgaardweg in Waarland. Opnieuw zijn op 2 maart asbesthoudende golfplaten gevonden in de berm van de Meerweg in Dirkshorn nabij de botenhelling. Voor de goede orde melden we nog even hoe het hoort: asbest dat netjes en geheel verpakt is kunt u brengen naar het regionaal afvalscheidingsstation aan de Zijperweg 12b (industrieterrein Lagedijk) in Schagen (max. 1 kuub per jaar). Puin dat met asbest is verontreinigd of niet verpakt asbest en asbestplaten moeten naar naar het CAW aan de Koggerandweg 1 in Middenmeer. Dit kan alleen op woensdagmiddag tussen 13.00 en 15.30 uur en tegen vergoeding.

Gemeentehuis :
Oostwal 2,
1747 EZ Tuitjenhorn
Postbus 10,
1749 ZG Warmenhuizen
Telefoon 0226-396600