Scania Beers B.V.

2009-03-17

Twintig Scania XPi Trucks voor Brinkman Trans Holland

Breda, 17 maart 2009 - Brinkman Trans Holland is met de aanschaf van 20 nieuwe Scania XPI trucks in meerdere opzichten klaar voor de toekomst.

Zo bieden de trucks de chauffeur dankzij de riante Topline cabine veel comfort, wat extra tot zijn recht komt bij dubbelbemande ritten. Daarnaast hebben de 440 PK motoren een gunstig brandstofverbruik met een indrukwekkend koppel van 2300 Nm dat al bij een laag toerental beschikbaar is. En de trucks voldoen dankzij Scania's XPI technologie aan de Euro 5 norm zonder toevoeging van AdBlue.

Alle Scania's zijn van het type R440 en zijn uitgerust met tal van voorzieningen zoals Scania Opticruise, Scania Retarder, climate control en koelkast. Brinkman Trans Holland is gespecialiseerd in het vervoer van geconditioneerde goederen en het vervoer van luchtvrachtzendingen van en naar Scandinavië, Duitsland en Zuid-Europa. Regelmatig worden kwetsbare zendingen vervoerd die zo snel mogelijk op de plaats van bestemming moeten zijn. De betrouwbaarheid van Scania en de goede service van Scania Emmen hebben de doorslag gegeven om wederom voor Scania te kiezen.

Brinkman Trans Holland is in 1993 opgericht. Het bedrijf heeft een flinke groei doorgemaakt en heeft momenteel tien vestigingen in Nederland, Zweden, Luxemburg, Denemarken, Frankrijk, Egypte, Marokko en Algerije. Brinkman biedt transportoplossingen op het gebied van kleine zendingen tot complexe supply chain projecten met een specialisatie op het gebied van geconditioneerd transport. Alle trucks zijn voorzien van boordcomputers waardoor ze real-time kunnen worden aangestuurd. Dankzij de ervaren chauffeurs en dubbelbemande ritten kan Brinkman een punctuele levering garanderen, met desgewenst een proof of delivery. Dankzij het state-of-the-art distributiecentrum dat afgelopen jaar is geopend bij de A37 te Emmen is de dienstverlening nog beter en efficiënter geworden.

Alle Scania's zijn voorzien van een full service contract waarbij verzekering en reparatie en onderhoud zijn inbegrepen. De trucks worden de komende weken afgeleverd door Scania Emmen, waar ze ook in onderhoud zijn. De totale vloot van Brinkman Trans Holland bestaat uit 55 trekkende eenheden.

Brinkman pers 2009-332

Met de nieuwe Scania R 440 XPI trekkers is Brinkman Trans Holland klaar voor de toekomst.

Nico van der Klugt
Manager Communications

Telefoon:

+31(76)7511601

E-mail:
nico.van.der.klugt@scania.com