Ingezonden persbericht


Persbericht

Joop Braakhekke dreigt zoekmachine Vinden.nl met rechtszaak

Holten, 17 maart 2009 - De Nederlandse zoekmachine Vinden.nl is door Joop Braakhekke gesommeerd per direct te stoppen met het gebruik van de naam Joop Braaklekker in haar reclamecampagne. Daarnaast eist de televisiekok een schadevergoeding van ¤ 25.000,-

Onlangs is Vinden.nl een reclamecampagne gestart, waarin verschillende personages zoeken met Vinden.nl. In commercials op diverse landelijke radiostations en in reclame-uitingen in dagbladen en op het internet wordt daarbij onder andere gebruik gemaakt van het personage Joop Braaklekker. Daarnaast spelen nog vijf andere personages een rol in de reclamecampagne van Vinden.nl ( zie http://www.vinden.nl/campagne/ ).

Bij monde van zijn advocaat heeft Joop Braakhekke aangegeven de reclame-uitingen onrechtmatig te vinden. Hij dreigt naar de rechter te stappen indien Vinden.nl niet stopt met het gebruik van de naam Joop Braaklekker. Ook eist hij een schadevergoeding van ¤ 25.000,- .

Vooralsnog is Vinden.nl niet van plan gehoor te geven aan de eisen van de televisiekok. Directeur Jan-Willem Tusveld: "Naar onze mening brengt het gebruik van de naam Joop Braaklekker in deze campagne geen schade toe aan Joop Braakhekke. Het is grappig bedoeld. We gebruiken meerdere personages in onze campagne en iedereen begrijpt natuurlijk wel dat Joop Braakhekke hier zelf niets mee te maken heeft".

Over Vinden.nl
Vinden.nl is na Google de meest gebruikte zoekmachine van Nederland.* De in 1998 opgerichte zoekmachine maakt gebruik van een meta-zoektechnologie, waardoor het mogelijk wordt om met één zoekopdracht in meerdere zoekmachines tegelijk te zoeken. Door deze manier van zoeken wordt een veel groter deel van de informatie op het internet doorzocht dan wanneer slechts één zoekmachine wordt gebruikt. Het zoeksysteem van Vinden.nl genereert de meest optimale zoekresultaten door de resultaten van andere zoekmachines te combineren en te filteren. Door deze techniek neemt de kans op ongewenste resultaten af. Naast het zoeken naar webpagina's biedt Vinden.nl diverse andere zoekdiensten aan, zoals het zoeken naar telefoonnummers, afbeeldingen en MP3 bestanden.


* Bron: Checkit Nationale Search Engine Monitor ( http://www.checkit.nl/nationalesearchenginemonitor.html )