Provincie Noord-Holland

Commissie Gooi en Vechtstreek ondersteunt herindelingsadvies

17-3-2009

De Commissie van Wijzen Herindeling Gooi en Vechtstreek adviseert staatssecretaris Bijleveld het voorstel van de provincie om Bussum, Muiden, Naarden en Weesp samen te voegen ongewijzigd over te nemen.

Gedeputeerde Heller is tevreden over het advies: De commissie stelt dat Noord-Holland het proces correct heeft doorlopen en komt tot dezelfde conclusie als onze Staten: deze fusie heeft het grootste probleemoplossend vermogen en het breedste draagvlak.

De Commissie Herindeling Gooi en Vechtstreek heeft na gesprekken met alle gemeenten in de regio en de provincie geconcludeerd dat het Noord-Hollandse voorstel de voorkeur geniet boven andere herindelingsvarianten of een versterking van gemeentelijke samenwerking.

Gedeputeerde Heller is van mening dat de commissie een degelijke analyse heeft gemaakt van de problematiek en verwacht dat de staatssecretaris nu op korte termijn tot een besluit zal komen. Heller: Zoals de commissie schetst, is de urgentie groot om de bestuurskracht in de regio te versterken. De regio is daarom gebaat bij duidelijkheid over deze herindeling.