Ingezonden persbericht


Persbericht

17 maart, 2009

Regiojury Best Managed Companies enthousiast over duurzame gebouwoplossingen Innax Nederland

Innax Nederland, onafhankelijk dienstverlener op het gebied van energie, techniek, milieu en veiligheid in en rondom gebouwen, behoort tot de groep 75 best geleide bedrijven van Nederland in het Best Managed Companies programma. In deze competitie zoekt Deloitte samen met haar partners Nyenrode Business Universiteit, de KvK, VNO-NCW en Management Team naar de 50 best geleide ondernemingen van Nederland binnen het groot- en middenbedrijf.

"Innax Nederland bestaat grotendeels uit decentrale business units met eigen sterke merken als Cycle Systems, Intechno en Expex. Maar allemaal werken we, als onderdeel van Innax, met dezelfde missie, visie en gedeelde waarden: verrassend, betekenisvol, participerend, pragmatisch en onafhankelijk", vertelt Edwin Terlaak, commercieel directeur van Innax Nederland. "Daarnaast maakt onze organisatie de laatste jaren een sterke nationale en internationale groei door. Dit gaat deels via eigen ontwikkelingen en deels via overnames. Omdat we wilden toetsen waar we nu precies staan en om te kijken welke belangrijke uitdagingen er nog voor ons liggen, hebben wij ons ingeschreven voor de competitie 50 Best Managed Companies 2009."

Selectiecriterium
Om deel te nemen aan deze jaarlijkse competitie moeten inschrijvers voldoen aan de volgende minimale eisen:
- Jaaromzet groter dan 10 miljoen euro

- Eigendom in handen van Nederlands management
- 3 jaar achter elkaar groei

Na inschrijving volgde een stuk coaching en consulting van Deloitte. Hierbij is de bedrijfsvoering uitgebreid doorgelicht. Niet alleen financiële resultaten worden aandachtig bekeken, maar ook hoe strategie, HRM, risicomanagement, de interne organisatie en marketing & sales ingericht zijn.

Presentatie regiojury
In de volgende fase heeft Innax zich gepresenteerd aan de onafhankelijke regiojury bestaande uit de KvK, VNO-NCW en Deloitte. Deze kritische test vond voor Innax op 2 februari 2009 plaats. "Wij vielen met name op door een verrassend, uniek en logisch samenhangend geheel aan bedrijven en diensten", vervolgt Terlaak. "Een geheel waardoor wij in staat zijn om in en rondom gebouwen voor eigenaren, beheerders en gebruikers van vastgoed een gebalanceerde mix te creëren van hoger gebruikerscomfort, lagere kosten, betere marktwaarde, risicomanagement, tijdsbesparing en bescherming van het leefklimaat."

Ontknoping competitie
De ontknoping van de competitie volgt in april; dan maakt Deloitte bekend of Innax tot de 50 uitblinkers behoren en de titel 'Best Managed Company 2009' een jaar mag dragen. Bernard Wientjes (voorzitter VNO-NCW), Frans van Steenis (voorzitter KvK Nederland), Willem Burggraaf (Hoogleraar Ondernemerschap en DGA bedrijven Nyenrode), Ewald Smits (hoofdredactie Management Team) en Jan Dalhuisen (Deloitte) vormen samen de hoofdjury en staan voor de uitdaging om tot de uiteindelijke selectie te komen.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Innax Nederland
Innax is een onafhankelijke dienstverlener op het gebied van energie, techniek, milieu en veiligheid in en rondom gebouwen. Duurzame resultaten staan hierbij voorop. Met ruim 300 medewerkers in Nederland, Duitsland, Frankrijk en België ondersteunt Innax zijn opdrachtgevers bij het realiseren van besparingen in tijd en kosten, het optimaliseren van de bedrijfsprocessen en het voldoen aan wetgeving. Tot Innax Nederland behoren de volgende organisaties:
* Cycle Systems Energy Services: onafhankelijk energiemeetbedrijf en energiemanagementpartner
* Cycle Systems Projects: informatiemanagementbureau gespecialiseerd in energielabels
* Raadgevende ingenieursbureaus van Intechno:
- Intechno InstallatieAdviseurs

- Intechno GebouwManagement

- Intechno Energie & Duurzaamheid

* Intechno Personeelsvoorziening: uitzend- en detacheringbureau
* Expex: bouwkundig inspectiebureau

* Innax Automatisering

Onder de klanten van Innax Nederland bevinden zich: ABN Amro, Meeús Vastgoedmanagement, Vestia, Interpolis Achmea, Gemeente Etten-Leur, Erasmus Universiteit Rotterdam, Hogeschool voor Kunsten ArtEZ, Bouwfonds, E-ON, Windunie, ANWB, Eden Hotel Group, Ahold, Rijksgebouwendienst, KPN, Tennet, Connexxion, Habion. Voor meer informatie over Innax: www.innax.nl.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met OCTANE PR: Tel: +31 (0)40 266 1130
E-mail: innax@octanepr.com http://www.octanepr.com/nl

OCTANE PR

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 (0)40 266 11 30
Fax: +31 (0)40 235 46 01
Web: www.octanepr.com