Ingezonden persbericht


TNT Persbericht

TNT breidt Economy Express diensten van en naar Malta uit

Verbinding tussen Malta en 75 extra landen buiten de EU

Amsterdam, 17 maart 2009 - TNT breidt de dekking van zijn Economy Express dienstverlening van en naar Malta uit naar 75 extra landen wereldwijd. De uitbreiding, die deze week van kracht wordt, bouwt voort op de succesvolle invoering door TNT in 2008 van de eerste geïntegreerde weg/veerboot dienst in de expressmarkt tussen Malta en andere landen van de Europese Unie.

TNT biedt nu een nieuw kosteneffectief alternatief voor de verzending van pakketten en vracht tot 1.000 kg (op pallets) tussen de rest van de wereld en Malta. Deze dienst biedt vervoer van-deur-tot-deur op verzoek met aflevering op een bepaalde dag binnen 2 tot 5 werkdagen, inklaring en track & trace.

Van deze uitbreiding van de dienstverlening zullen onder andere Aziatische exporteurs die aan de Maltese industrie leveren profiteren en de Malteste importeurs van electronica, milieu-vriendelijke en huishoudelijke goederen. De uitbreiding past in de strategie van TNT om zijn nummer één positie van het bedrijf in Europa te versterken en de connectiviteit te verbeteren met geselecteerde opkomende markten zoals China, India en Zuidoost-Azië.

TNT heeft in juni 2008 de eerste geïntegreerde weg/veerboot expressdienst geopend tussen Malta en de EU-landen. De dienst maakt deel uit van het toonaangevende Express Road Network waarmee TNT 40 landen in Europa en Noord-Afrika verbindt met de rest van de wereld via het wereldwijde netwerk voor luchtvervoer van TNT.

"De volumes Economy Express die tussen Malta en de andere landen van de EU worden vervoerd, hebben onze verwachtingen overtroffen. Op basis van deze ervaring breiden we nu deze voordelige expressdienst uit naar andere werelddelen", aldus Jan Willem Breen, Director Marketing & Sales van de divisie Express van TNT.

In de interimvooruitzichten van januari 2009 schatte de Europese Commissie de groei van het BNP van Malta op 2,1% in 2008. Ondanks de economische neergang verwacht de EC dat Malta in 2009 een positieve groei van het BNP van 0,7% zal realiseren, ruim boven het gemiddelde in de EU en de eurozone. Malta heeft een sterke productie-industrie in de sectoren farmaceutica, elektronica en textiel. De belangrijkste handelspartners van Malta zijn de EU-landen als groep. Daarnaast zijn China en Singapore belangrijke landen voor de Maltese import. Door haar centrale ligging in de Middellandse Zee regio is Malta een draaischijf voor vrachtvervoer en een facilitator voor de handel tussen Europa, Noord-Afrika en het Midden-Oosten.


- EINDE -

In geval van enige discrepantie tussen dit persbericht en de originele Engelstalige versie van dit persbericht prevaleert de Engelstalige versie.

Over de divisie Express van TNT
De divisie Express van TNT is een van de meest vooraanstaande bedrijven ter wereld op het gebied van expressdiensten voor de zakelijke markt. TNT Express vervoert wekelijks 4,4 miljoen pakketten, documenten en vrachtzendingen naar meer dan 200 landen via een netwerk van ruim 2.376 depots, hubs en sorteercentra, 26.610 voertuigen en 46 vliegtuigen. De divisie beschikt over de grootste infrastructuur voor land- en luchtvervoer voor de levering van deur-tot-deur expressdiensten in Europa.

TNT Express heeft wereldwijd ruim 75.500 medewerkers in dienst en is het eerste bedrijf dat wereldwijd erkend is als Investor in People. In 2008 bedroeg de omzet ¤ 6,65 miljard. Het bedrijfsresultaat bedroeg ¤ 376 miljoen. Bezoek voor nadere informatie de website van TNT Express op http://www.tnt.com/express .

TNT biedt bedrijven en consumenten wereldwijd een breed scala aan post- en expressdiensten. TNT, waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Nederland, biedt toegang tot efficiënte netwerkinfrastructuren in Europa en Azië en breidt haar activiteiten wereldwijd uit om zo de prestaties van haar netwerken te maximaliseren. TNT is in meer dan 200 landen actief en heeft meer dan 163.000 medewerkers. In 2008 bedroeg de omzet van de onderneming ¤ 11,1 miljard en het bedrijfsresultaat was ¤ 982 miljoen. TNT is genoteerd aan de beurs van Amsterdam. TNT is zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid als onderneming en heeft partnerschappen gevormd met het World Food Programme en het Milieuprogramma van de Verenigde Naties om wereldwijd tegen honger en milieuvervuiling te strijden. Onze inspanningen worden erkend; in 2008 heeft TNT wederom de hoogste score behaald van alle ondernemingen in de Dow Jones Sustainability Index en in de Carbon Disclosure Project in de carbon intensive sector. Meer informatie over TNT vindt u op de website http://group.tnt.nl .

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

TNT Group Media Relations
Ernst Moeksis
Director Media Relations
Tel: +31 20 500 6171
Mobiel: +31 651 189 384
Email: ernst.moeksis@tnt.com

Cyrille Gibot
Senior Press Officer
Tel: +31 20 500 6223
Mobiel: +31 651 133 104
Email: cyrille.gibot@tnt.com

TNT Investor Relations
Cees Visser
Director Investor Relations
Tel: +31 20 500 6241
Mobiel: +31 651 313 645
Email: cees.visser@tnt.com

Andrew Beh
Deputy Director Investor Relations
Tel: +31 20 500 8717
Mobiel: +31 623 703 493
Email: andrew.beh@tnt.com

Yolanda Bolleurs
Manager Investor Relations
Tel: +31 20 500 8514
Mobiel: +31 61 277 9323
Email: yolanda.bolleurs@tnt.com

Videomateriaal over TNT in uitzendkwaliteit kunt u vinden op www.thenewsmarket.com/tnt . Als u voor het eerst gebruik maakt van deze site dient u zich te registreren. Voor vragen kunt u een email sturen naar tnt@thenewsmarket.com .