Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Starters profiteren van huidige marktomstandigheden

Obvion opent deuren voor starters

Heerlen, 17 maart 2009 - De huidige marktomstandigheden zijn erg gunstig voor starters. Een ruimer huizenaanbod, dalende huizenprijzen en interessante rentetarieven bieden kansen. Voor hen is dit hét moment om een eerste woning te kopen. Met de startersbox biedt Obvion starters drie ijzersterke binnenkomers.

Starters kunnen nu de woning kopen die tot voor kort nog buiten hun bereik lag. De koopkracht van starters is de afgelopen maanden sterk toegenomen door de daling van de hypotheekrente en de huizenprijzen. Daarbij is het aantal huizen dat te koop staat nooit zo hoog geweest. Deze factoren zorgen ervoor dat starters nu sterker staan op de huizenmarkt. Dankzij de Nationale Hypotheek Garantie is zowel de starter als hypotheekverstrekker bovendien beschermd tegen onvoorziene omstandigheden. Het is dan ook geen wonder dat de meeste adviseurs een sterke toename van het aandeel starters waarnemen in hun adviespraktijk. Deze kans kan een starter niet laten liggen.

Drie ijzersterke binnenkomers van Obvion
De positie van starters is niet alleen verbeterd door de genoemde economische ontwikkelingen. Obvion biedt starters met de startersbox drie sleutels tot succes bij de aankoop van het eerste huis.

Sleutel 1: starterslening via SVn
De Starterslening van SVn (de Stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten) biedt starters de mogelijkheid om de woonlasten te verlagen. Deze lening overbrugt het verschil tussen de totale koopsom en het maximale bedrag dat de starter, op basis van zijn inkomen, bij Obvion kan lenen. De gemeenten die deelnemen aan de Starterslening vindt u op www.svn.nl.

Sleutel 2: meetekenen van ouders
Door de hypotheekakte mee te ondertekenen kunnen ouders starters helpen hun droomwoning aan te schaffen. Indien de starter zijn verplichtingen niet langer kan nakomen, staan de ouders garant voor het volledige hypotheekbedrag. Deze financiële steun kunnen ouders, onder bepaalde voorwaarden, vijf jaar bieden.

Sleutel 3: koopsubsidie
Afhankelijk van het toetsinkomen (inkomen van de starter en zijn medebewoner), de koopsom, de hypotheek en de leeftijd kan een starter in aanmerking komen voor een koopsubsidie. Deze koopsubsidie biedt starters met een laag tot gemiddeld inkomen eveneens de kans de droomwoning te kopen. Goed nieuws is dat deze koopsubsidie per 1 januari 2009 is verhoogd (tot maximaal ¤ 125,- per maand).

Obvion kijkt verder dan het rentetarief
Een hypotheek wordt voor langere tijd afgesloten. Ook als de starter na enkele jaren verhuist, is het belangrijk dat de hypotheek 'past'. Obvion biedt uitstekende voorwaarden waarmee de starter ook op lange termijn een verantwoorde hypotheek heeft. Met de gunstige doorgeef- en meeneemregeling en het uniforme rentebeleid waakt Obvion voor verborgen kosten en onaangename verrassingen op de lange termijn. Kijk voor meer informatie over de mogelijkheden voor starters en de hypotheken van Obvion op www.obvion.nl.

Over Obvion
Obvion (www.obvion.nl) is een hypotheekbedrijf dat samen met de beste tussenpersonen verantwoorde hypotheken verstrekt, en daarbij de beste service biedt. Het belang van consument en maatschappij staan voorop. Obvion opereert vanuit Heerlen en richt zich met 350 enthousiaste medewerkers uitsluitend op de markt van onafhankelijke tussenpersonen. Dat doet Obvion, voortgekomen uit een samenwerkingsverband van Rabobank en ABP, met een filosofie die gebaseerd is op zes pijlers: open & eerlijk, onafhankelijk, snel & flexibel, professioneel, verantwoord en persoonlijke aandacht.

NOOT VOOR DE REDACTIE EN