Politie Amsterdam-Amstelland



Aanhoudingen voor auto-inbraak / Amsterdam (17/03/09)

De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag twee mannen aangehouden voor het inbreken in autoâs. In beide gevallen werd de politie door oplettende getuigen getipt.

Omstreeks 02.00 uur kregen agenten een melding van inbraak in een auto aan de Bos en Lommerweg. Daar zagen zij twee mannen weglopen. Na een achtervolging te voet lukte het om één van hen in de Spaanse Brabanderstraat aan te houden. In de omgeving van de auto werd de buit, een autoradio, teruggevonden.

Een taxichauffeur tipte de politie rond 03.30 uur over een inbraak in een bestelauto aan de Prins Hendrikkade. Door het goede signalement konden agenten de verdachte ter hoogte van de Martelaarsgracht aanhouden.

Onder invloed zonder rijbewijs / Herengracht (17/03/09)

Een 35-jarige inwoner van Hoofddorp is maandagnacht aangehouden omdat hij zonder rijbewijs en onder invloed van alcohol in zijn auto reed.

De man was na een eerdere aanhouding heengezonden en kreeg een rijverbod mee toen hij het politiebureau verliet. Agenten troffen hem niet veel later aan op de Herengracht waar hij een auto bestuurde. Hij bleek een alcoholpromillage van 1,5 te hebben. Naast het rijden met een rijverbod bezit de man geen geldig rijbewijs. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt.