Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Jonge ondernemer innoveert horeca

Dinsdag 17 maart 2009

Recepten op papier zijn achterhaald. Althans, dat is de overtuiging van Marvin van Dongen (22), directeur van Mavadon Solutions. Zijn bedrijf heeft afgelopen vrijdag het een innovatief touchscreen gelanceerd bij Restaurant Moodz in Delft, deelnemer aan het RTL4 programma "Mijn Tent is Top". Het scherm hangt in de keuken aan de muur, zodat koks recepten kunnen bekijken met ingrediënten, bereiding en een foto. Van Dongen: "Waarom zou je nog een recept gaan printen? Een digitaal kookboek in de keuken is veel makkelijker en natuurlijk beter voor het milieu!".

Het touchscreen is een uitbreiding op Horeko, een tevens door Mavadon Solutions ontwikkeld systeem voor receptenbeheer en calculatie, gericht op de horeca. Koks kunnen hierin hun recepten overzichtelijk organiseren en berekenen, een grote verbetering ten opzichte van de veelgebruikte Excel sheets. Door een directe link met het touchscreen zijn deze recepten meteen in de keuken te bekijken. Geoffrey Pijpaert, een van de eigenaren, zegt hierover: "We hebben op de begane grond een grote open keuken, waar alle gasten direct zicht op hebben. Briefjes met recepten opplakken vonden we daarom niet kunnen. Op dit scherm, wat zeker niet misstaat in de keuken, kunnen we nu altijd de recepten bekijken met ingrediënten, bereiding en een foto voor de presentatie."

In de toekomst wordt een uitbreiding naar thuisgebruikers niet uitgesloten. Van Dongen: "Het is nu al mogelijk om een scherm in je keuken te laten inbouwen. Onze software kan daar prima op draaien. Nu is het wachten op uitgevers die hun kookboeken digitaal publiceren, zodat je bijvoorbeeld alle recepten van Herman den Blijker in de keuken kunt lezen. ".

Het scherm is in actie te zien bij Restaurants Moodz op het Vesteplein 4 te Delft. Meer informatie is tevens te vinden op www.horeko.nl.

Pers:
Begeleidende foto's kunnen gedownload worden van www.horeko.nl/pers

Voor meer informatie kan er contact opgenomen met Marvin van Dongen, eigenaar van Mavadon Solutions.

E-mail: info@horeko.nl
Telefoon: 030-7115751
Mobiel: 06-12233547 (na kantooruren)

Met vriendelijke groet,

Marvin van Dongen

----------
Postbus 1103
3500 BC Utrecht
T 030 7115751
F 030 7115752
E info@horeko.nl
I www.horeko.nl