Provincie Noord-Brabant

|Openbare besluitenlijst                           |
|Vergadering Gedeputeerde Staten d.d. 17 maart 2009|



1. Toegankelijkheid openbaar vervoer
In 2008 zijn er 379 bushaltes aangepast zodat mensen met o.a. een handicap op eenvoudige wijze gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer. De provincie ligt daarmee voor op het schema van afspraken die met het Rijk zijn gemaakt. In het totaal moeten in 2015 1530 bushaltes zijn aangepast. Dit blijkt uit een notitie over de toegankelijkheid van het openbaar vervoer die Gedeputeerde Staten aan de statencommissie voor Economie, Mobiliteit en Grotestedenbeleid zenden.

2. Vuurwerk
De provincie ondertekent een convenant waarmee afspraken worden gemaakt over betere uitwisseling van kennis en informatie als het gaat om (verboden handelingen met) vuurwerk. Het convenant wordt mede ondertekend door o.a. het openbaar ministerie, de VROM-inspectie, Belastingdienst en de Raad van Hoofdcommissarissen.

3. Elektronische handtekeningen
Het is binnenkort mogelijk om aanvragen voor subsidies of vergunningen bij de provincie elektronisch te ondertekenen. Gedeputeerde Staten sluiten aan bij de DigiD-aanpak die landelijk geldt.

4. Agrarisch natuurbeheer
GS verklaren de bezwaren van twee inwoners van Nuland tegen het gedeeltelijk afwijzen van een subsidieaanvraag ongegrond. Het gaat om een aanvraag via de provinciale subsidieregeling agrarisch natuurbeheer. Het aangevraagde pakket (faunarand algemeen) is echter niet langer opengesteld.

5. Natuurbeheer
GS sturen een voorstel naar Provinciale Staten om de Subsidieregeling agrarisch natuurbeheer Noord- Brabant (PSAN) en de Subsidieregeling natuurbeheer Noord-Brabant (PSN) te wijzigen. Eerstgenoemde regeling wordt in overeenstemming gebracht met het Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling. Verder biedt deze regeling voortaan meer mogelijkheden en hogere vergoedingen voor ganzengedoogbeheer. De wijzigingen in de PSN zijn van technische aard.


6. Steun aan Breda Supply Chain Campus
Breda zit in de race als lokatie voor een Nederlands topinstituut voor logistiek en bijhorende campus. Zuid-Nederland presenteert Breda als dé stad waar dit nieuw te ontwikkelen topinstituut de beste kans op succes heeft, vanwege de strategische geografische ligging, goede bereikbaarheid, uitstekend woon- en leefklimaat, een sterke onderwijskolom, aanwezigheid van internationaal bedrijfsleven en organiserend vermogen. De kandidaatstelling van Breda is een initiatief van provincie Noord-Brabant en wordt gesteund door overheden, onderwijsinstellingenn en bedrijfsleven uit de regio. Op 8 april maakt minister Van der Hoeven bekend waar dit in Nederland gevestigd gaat worden. GS hebben besloten Breda financieel te ondersteunen mochten zij de Supply Chain Campus naar de regio halen.

7. Rapport ruimte voor de rivier Overdiepse Polder
Gedeputeerde Staten hebben de halfjaarlijkse voortgangsrapportage over de 2e helft van 2008 aan het rijk over de Planstudie rivierverruiming Overdiepse Polder vastgesteld. Hiermee voldoen GS aan hun verplichting, die voortvloeit uit de bestuursovereenkomst tussen de provincie en het ministerie van Verkeer en Waterstaat.

8. Nachtnet
Het Nachtnet in Brabant wordt mogelijk met een jaar verlengd. De proef begon december 2007 en loopt december 2010 af. Over een vervolg moet tijdig worden besloten, wil dit in de NS-dienstregeling opgenomen kunnen worden. GS leggen PS een aantal vragen en keuzes over verlenging voor.

9. Ruimtelijke plannen
Gedeputeerde Staten verlenen op grond van artikel 19 WRO een verklaring van geen bezwaar aan de gemeente Alphen-Chaam voor het legaliseren van een wasplaats en bezinkput, Strijbeekseweg 48, Strijbeek; de gemeente Boxmeer voor uitbreiding en openbaar stellen ontmoetingsruimte seniorenflat, Jozef Israëlsstraat 1 t/m 15d Boxmeer; de gemeente Grave voor aanleg aardgastransportleiding Beuningen-Odiliapeel, tracé gemeente Grave; de gemeente Heusden voor uitbreiding tuinbouwbedrijf De Hungerenburcht, Tuinbouwweg 94 te Haarsteeg; de gemeente Landerd voor het plaatsen van een antennemast met antenne ten behoeve van Landerd; de gemeente Landerd, voor een geluidswal met geluidwerende schutting op het springterrein te Reek; de gemeente Sint-Oedenrode voor de bouw 2 bedrijfsruimtes, Eimbert 5; de gemeente Eersel voor de bouw van een speelpaleis nabij E3 strand te Eersel; de gemeente Hilvarenbeek voor functiewijziging van kantoor naar kantoor met wonen aan de Tilburgseweg 12d te Hilvarenbeek.

Gedeputeerde Staten hebben goedkeuring verleend aan het uitwerkingsplan De Bibliotheek, fase 1 te Waalwijk, hebben goedkeuring verleend aan het bestemmingsplan Breda school Standdaarbuiten van de gemeente Moerdijk, hebben het bestemmingsplan Zeelst, herziening 2008 gemeente Veldhoven goedgekeurd.


---- --