Dutchspirit by the makers duurzame kostuums


op weg naar een groene economie

DEN HAAG, 20090317 -- Tijdens het congres Nederland Innovatieland 19 Maart 2009 te Den haag presenteert en lanceert DutchSpirt by The Makers de sustianeble kostuumlijn voor dames en heren, die vanaf mei in verschillende winkels te koop zal zijn., en zal Minister M. Van der Hoeven van economische zaken de speciale voeringen onthullen die ontwikkeld zijn voor deze kostuums. Daarnaast worden de eerste leden van "de ambassador" bekend gemaakt , waaronder Ed Nijpels / Loek Hermans Mart Smeets/ Willem Lageweg. Een vertegenwoordiger van deze club zal deze middag uit handen van Dhr. Van J van Gils het eerste kostuum symbolisch in ontvangst nemen.

Duurzame kostuums
De sustaineble kostuums zijn gemaakt volgens de richtlijnen van de Fair Trade(eerlijke lonen geen kinder arbeid ) en zijn klimaat neutraal geproduceerd en word tijdens de productie zoveel mogelijk onderzocht hoe de co2 uitstoot te reduceren.
Daarnaast worden zoveel mogelijk duurzame (natuurlijke) materialen gebruikt zoals een speciale Merino wol , de knopen zijn gemaakt van paarlemoer en een natuurlijke viscose voor de voering.
Uiteindelijke doelstelling is om het kostuum geheel cradle to cradle te produceren, om dit in de nabije toekomst
Sustainable Suits "De ambassador" en Imagine
2008 is voor DutchSpirit en haar partners het jaar van de Duurzame Doorbraak geworden, samen met ondernemend en bestuurlijk Nederland willen zij deze lijn doortrekken.
Daarvoor heeft het Nederlandse modelabel i.s.m. The Makers 5 duurzame kostuum voor dames en heren ontworpen.
Deze sustaineble kostuums zijn gemaakt volgens de richtlijnen van de Fair Trade(eerlijke lonen geen kinder arbeid ) en zijn klimaat neutraal geproduceerd en word tijdens de productie zoveel mogelijk onderzocht hoe de co2 uitstoot te reduceren.
Daarnaast worden zoveel mogelijk duurzame (natuurlijke) materialen gebruikt zoals een speciale Merino wol , de knopen zijn gemaakt van paarlemoer en een natuurlijke viscose voor de voering.
Uiteindelijke doelstelling is om het kostuum geheel cradle to cradle te produceren, om dit in de toekomst te kunnen realiseren is er een samenwerking verband aangegaan met verschillende partners zoals The Makers die de productie verzorgen, Wool Mark en een spinner/wever uit italie, om tot een nog duurzame stof te komen en kennis centrum papier om te samen met oce de binnen voering te vervangen voor gerecycled papier en natuurlijke inkten.
En zal de presentatie plaatsvinden van het project om kledinhangers van gerecycled papier te gaan maken ter vervaging van de plastic kledinghangers.
Dit tezamen, de samenwerking , productie en de materialen, maakt de kostuums duurzaam, vandaar de naam `Sustainable Suit'.
De kostuums, voor dames en heren uitgevoerd in vijf designs, zijn uniek doordat in de voering de rechten van de mens, het dier en de planeet te lezen zijn.
Het pak is van hoogwaardige kwaliteit wol, de voering is uitgevoerd in viscose.
De kwaliteit van het kostuum is van hoogstaand niveau en, zoals u van duurzame producten mag verwachten, met respect en vakmanschap gemaakt.
Bij het kostuum word een boekwerk geleverd waar uitleg gegeven word over duurzaamheid, de materialen die gebruikt zijn en een aantal interviews met leden van "de ambassadors"

Ook voor de consument en b to b zijn sustaineble kostuums ontwikkeld met de naam IMAGINE , de voering is beprint met citaten van Jonh Lennons Imagine en een afbeelding van een afrikaanse vrouw die haar kindje borst voeding geeft , en zal door een aantal toon aangevende mode winkels waaronder Hoogenboom te Nijmegen worden verkocht.
Ook bij dit kostuum word het boekwerk geleverd met uitleg over duurzaamheid , materialen en een aantal interviews van leden van ."DE ambassador "


"De ambassador"
De naam die dit sustainable suits heeft meegekregen is `ambassador'.
Deze naam komt voort uit het idee dat de mensen die dit kostuum dragen zullen gaan fungeren als ambassadeurs voor duurzaam ondernemen.
Door het dragen van dit kostuum tonen zij dat duurzame producten hip zijn en niet anders zijn dan andere producten, doormiddel van het dragen van dit kostuum kunnen zij extra aandacht vragen voor duurzaam ondernemen en producten.
Deze ambassadeurs zullen worden verenigd in de "de ambassador", een exclusief gezelschap van mensen die ofwel koploper zijn op het gebied van MVO-beleid ofwel als inspiratiebron kunnen dienen voor mensen die zich willen verdiepen in maatschappelijk verantwoord ondernemen, duurzaamheid, fair trade etc.
De " de ambassadors " zullen jaarlijks samen komen om met elkaar van gedachten te wisselen, te discussiëren, elkaar te inspireren en op zoek te gaan naar nieuwe ideeën en oplossingen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen in Nederland, en een netwerk (kennis/denktank) vormen op het gebied van duurzaamheid
De "de ambassadors " is een concept dat is ontwikkeld en opgestart door de heer Rien Otto, ontwerper van DutchSpirit. Het concept wordt van meet af aan ondersteund door de heer Willem Lageweg, directeur van M.V.O. Nederland.
Hij is de eerste ambassadeur die de duurzame pakken al geruime tijd in zijn netwerk promoot en dat ook in de toekomst zal blijven doen
19 maart 2009 -  werkconferentie Nederland Ondernemend Innovatieland
Wilt u helpen Nederland Ondernemender en Innovatiever te maken? Op de werkconferentie van Nederland Ondernemend Innovatieland gaan we samen met minister Van der Hoeven en minister Plasterk aan de slag. Wervende sprekers en interessante demo's zullen u inspireren. In verschillende workshops wordt u uitgedaagd om met ons mee te denken over de toekomst van een ondernemend en innovatief Nederland en welke acties er nu nodig zijn.
www.senternovem.nl/eos/agenda/werkconferentie_nederland_ondernemend_innovatieland_2009.asp
Voor meer info www.dutchspiritfashion.nl / zie pers
Rien Otto 0618049829 / 0243605920 / rien@dutchspiritfashion.nl
Frank Bloemberg 0646396247 / 076-5444111 / fbloemberg@the-makers.nl





Ingezonden persbericht