Initial Hokatex kiest Mendix voor ondersteuning ketenprocessen


ROTTERDAM, 20090317 -- Initial Hokatex, een onderdeel van Rentokil Initial Plc, kiest voor het software platform van Mendix ter ondersteuning van de dienstverlening naar haar klanten.

Na een intensieve selectieprocedure heeft Initial Hokatex, wereldwijd de grootste dienstverlener op gebied van sanitaire hygiëne services, textiel management, schoonloopmatten en disposable services, gekozen voor de softwareoplossing van Mendix. Om ook online in een hoog service niveau te voorzien, zal Mendix bij Initial Benelux worden ingezet voor de realisatie van een selfservice portaal, waarmee het voor klanten mogelijk wordt om zelfstandig contracten te beheren, facturen in te zien, klachten af te handelen en services in te kopen.

Het Mendix software platform stelt bedrijven in staat om bedrijfsprocessen en systemen te ontsluiten naar klanten en ketenpartners. Uniek is dat door Mendix oplossingen geïmplementeerd worden zonder dat daar handmatig voor geprogrammeerd hoeft te worden. Mendix applicaties zijn bovendien flexibel aan te passen aan veranderende eisen en eenvoudig te integreren met bestaande softwarepakketten en technologieën zoals web services.

"We hadden op korte termijn behoefte aan een extranet oplossing om de service naar onze klanten uit te breiden. We zochten daarbij naar een flexibele en snel aanpasbare oplossing aangezien wensen van klanten en interne afdelingen nogal aan verandering onderhevig zijn, vandaar de keuze voor Mendix." aldus Gert-Jan Ruit IT Director Initial Benelux. "Tevens hebben we met Mendix nu de tooling in huis waarmee we ook andere processen binnen onze dynamische organisatie snel en toekomstvast kunnen automatiseren. Door het modeleren van processen in plaats van coderen hebben wij veel meer flexibiliteit in het aanpassen van processen. Belangrijk is daarbij dat bestaande investeringen niet teniet worden gedaan."

Derek Roos, CEO van Mendix: " Wij zijn bijzonder verheugd met de keuze van Initial Hokatex. De ambitie van Initial Hokatex om haar klanten te bedienen middels een flexibele self-service oplossing sluit naadloos aan op de visie die Mendix heeft op samenwerking in de keten. Snelheid en de flexibiliteit van de onderliggende systemen zijn hierbij essentieel, en we zijn trots dat Initial met name hierom het vertrouwen in Mendix heeft uitgesproken. We zien dan ook uit naar een langdurige samenwerking."

Over Initial Hokatex

Initial Hokatex is al jaren de belangrijkste dienstverlener op het gebied van svan sanitaire hygiëne services, textiel management, schoonloopmatten en disposable services. Het bedrijf is onderdeel van Rentokil Initial plc., één van de grootste dienstverlenende bedrijven ter wereld met meer dan 79.000 werknemers in 49 landen. Rentokil Initial voorziet in services op het gebied van hygiëne, veiligheid en beveiliging, met de kracht en ervaring van een multinational waarbij de alertheid en overige sterke punten van een lokaal bedrijf behouden blijven. Voor meer informatie: www.initialhokatex.nl

Over Mendix

Mendix levert een krachtig modelgedreven software platform dat bedrijven in staat stelt om snel en flexibel bedrijfsprocessen te ontsluiten naar klanten en ketenpartners. Uniek is dat Mendix oplossingen geïmplementeerd worden door gebruik te maken van visuele modellen, waardoor bedrijfsanalisten een veel centralere rol krijgen in de totstandkoming van applicaties dan in traditionele software ontwikkeling. Gerenommeerde bedrijven, zoals Agis Zorgverzekeringen, Kwik-Fit, Menzis, Sandd, ABN Amro, Sanoma en Mammoet maken reeds gebruik van de Mendix oplossing. Mendix is één van de snelst groeiende bedrijven in Nederland, heeft kantoren in Nederland, Amerika en Zweden en heeft Rotterdam als thuishaven. Kijk voor meer informatie op www.mendix.com.