Gratis gastles Brabant Water voor 's-Hertogenbosch Waterstad


Scholieren krijgen gastles in het kader van De Tijdreiziger

'S-HERTOGENBOSCH, 20090317 -- Drinkwaterbedrijf Brabant Water gaat gastlessen verzorgen voor kinderen van groep 7 in het basisonderwijs in 's-Hertogenbosch. Het doel van de gastles is bewustwording en het stimuleren van de zorg voor schoon drinkwater. De lessen van Brabant Water zijn onderdeel van een pakket aan activiteiten die De Tijdreiziger dit jaar organiseert binnen het jaarthema 's-Hertogenbosch Waterstad.

Interactief
Een aantal medewerkers van Brabant Water gaan de waterlessen geven. De les kent een interactief karakter en is in samenwerking met het Stadsarchief 's-Hertogenbosch ontwikkeld. Centraal staan vragen over hoe water vroeger werd gewonnen en hoe we dat nu doen. De lessen gaan in op het verschil tussen de kwaliteit van het water toen en nu en de gevolgen van onzuiver drinkwater. Hoe houden we het water schoon, nu en voor de toekomst?

De Tijdreiziger
Voor het derde jaar organiseert De Tijdreiziger, in samenwerking met de gemeente `s-Hertogenbosch, cultuurhistorische verenigingen en bedrijven, diverse activiteiten met als doel de cultuurhistorie van de stad 's-Hertogenbosch bekendheid te geven. Aan het thema 's-Hertogenbosch Waterstad wordt invulling gegeven binnen drie waterweken, waarin diverse activiteiten worden georganiseerd voor een breed publiek, waarbij achtereenvolgens de nadruk ligt op watervoorziening, waterbeheersing en waterwegen. In de eerste waterweek van 2 juni tot en met 7 juni worden activiteiten georganiseerd binnen het subthema watervoorziening. Voorafgaand aan deze week zijn de gastlessen gepland.

Inschrijven en informatie
Alle basisscholen ontvangen deze week van Brabant Water een uitnodigingsbrief voor de gratis gastles. Via www.brabantwater.nl/detijdreiziger kan de docent van groep 7 zich aanmelden. Voor meer informatie over de waterweken en De Tijdreiziger kan de website www.detijdreiziger.nl geraadpleegd worden.





Ingezonden persbericht