PLCS opent Storage Software Solution Center


HENDRIK IDO AMBACHT, 20090317 -- Onlangs heeft PLCS Storage Consultants een gloednieuw Storage Software Solution Center (SSSC) in Hendrik Ido Ambacht geopend.

Uit de praktijk blijkt dat aan dit soort centra grote behoefte is. "In het testcenter kunnen we in no time een adequate testomgeving opzetten. Zeker met storage wil je zien waar om het gaat,' aldus directeur, Peter Pijpelink."

In het testcenter biedt PLCS klanten en partners de mogelijkheid om allerlei Storage en Storage gerelateerde oplossingen te testen, zoals: Tivoli Storage Manager, Caminosoft HSM, Tivoli Storage Manager HSM for Windows, Tivoli Storage Manager versie 6.1, IBM Content Manager Commonstore (ILM), Tivoli Fastback, Health Check Reporter TSM en Cristie Bare Machine Recovery.
Al deze oplossingen draaien in een omgeving die met VMWare ESX is gevirtualiseerd op 6 IBM System x en IBM Disk Storage. Via een SAN is er tevens een koppeling met verschillende tape technologieën van SUN en IBM.

Directeur Peter Pijpelink: `Door ons Solution Center te virtualiseren kunnen we heel snel reageren op wensen van klanten en partners. Het opzetten van omgevingen wordt erg makkelijk omdat er standaard VMWare machines klaarstaan, die we makkelijk kunnen kopiëren, koppelen, initialiseren en gebruiken. Wenst een klant verschillende software componenten in een samenwerkingsverband te zien met bepaalde hardware, dan hebben we die omgeving binnen een aantal uur up and running. De klant kan dan de volgende dag al langskomen.'

Commercieel directeur Frans Berkvens voegt toe: `Het testcenter voorziet in de behoefte van klanten om Storage oplossingen in het `echt' te zien werken. Met name het functioneren van Software in een storage omgeving is ter plekke bij de klant vaak lastig, omdat men niet over een goede testomgeving beschikt. PLCS biedt klanten nu een unieke mogelijkheid om zowel proof of concepts en trainingen onder één dak uit te voeren en te volgen.'

Het testcenter is 150 vierkante meter groot en kan ook door externe partijen worden gehuurd. De prijzen hiervoor zijn op aanvraag.
PLCS Storage Consultants is al 10 jaar actief op het gebied van Storage Software oplossingen, training en consultancy in met name Tivoli Storage Management software.

Fotos van het democentrum kunnen worden gevonden op: www.flickr.com/photos/plcs/