Ingezonden persbericht


Persbericht

Jeroen van der Boom te horen als Sheriff Cooper
Media van harte welkom bij stemopnamen

SUSKE EN WISKE - De Texas Rakkers
Scenariobewerking: Coot van Doesburgh

Frank Lammers, Kees Boot, Jeroen van Koningsbrugge, Pierre Bokma, Raymonde de Kuyper, Xander de Buisonjé, Daniel Boissevain, Javier Guzman, Jennifer Hofman, Dennis van der Geest, Jeroen van der Boom én Marijn Klaver en Nanette Drazic als Suske en Wiske

Vanaf 29 juli (was 17 juni) in heel Nederland in de bioscoop te zien

www.suskeenwiskefilm.nl

Ook zanger Jeroen van der Boom brengt een van de karakters tot leven in de animatiefilm SUSKE EN WISKE - De Texas Rakkers, naar het gelijknamige stripboek van Willy Vandersteen. Hij zal te horen zijn als Sheriff Cooper die totaal niet gemotiveerd is om de orde te handhaven. Eerder maakten de producenten al bekend dat gerenommeerde acteurs als Frank Lammers, Kees Boot, Jeroen van Koningsbrugge, Pierre Bokma, Raymonde de Kuyper, Xander de Buisonjé, Daniel Boissevain, Javier Guzman, Jennifer Hofman, Dennis van der Geest, én Marijn Klaver en Nanette Drazic als Suske en Wiske, dit fantastische avontuur tot leven brengen. Dinsdag 17 t/m donderdag 19 maart vinden nog stemopnamen plaats bij Cinemeta (Hettenheuvelweg 26, 1101 BN Amsterdam) met mogelijkheden om verslag te doen. Vanaf 29 juli 2009 (was 17 juni) is de film in heel Nederland in de bioscoop te zien.

Stemopnamen:
Raymonde de Kuyper (Tante Sidonia) - Dinsdagochtend 17 maart Xander de Buisonjé (Ranger Tom) - Dinsdagmiddag 17 maart Jeroen van der Boom (Sheriff Cooper) - Woensdag 18 maart Marijn Klaver (Suske) - Donderdag 19 maart

Cast
Frank Lammers brengt Lambik tot leven, Kees Boot is te horen als Jerommeke, Raymonde de Kuyper kruipt in de huid van tante Sidonia, Jeroen van Koningsbrugge is Theofiel én Theodore, Pierre Bokma leent zijn stem aan Professor Barabas, en Marijn Klaver en Nanette Drazic zijn de jonge helden Suske en Wiske.

Daarnaast is Xander de Buisonjé te herkennen als Ranger Tom, de onverschrokken leider van de Texas Rangers, kruipen Daniel Boissevain en Javier Guzman in de huid van de niet al te snuggere bandieten Rik en Manuel, en brengt Jennifer Hofman de sexy Miss Missy met haar stem tot leven. Dennis van der Geest is Bill Buster, een zware jongen die professor Barabas moet uitschakelen maar het aan de stok krijgt met Tobias, het hondje van Suske en Wiske.

Crew
Naar een scenario van Guy Mortier, Dirk Nielandt en Eric Wirix is de film geregisseerd door Mark Mertens en Wim Bien (o.a. Ice Age 2). Voor de Nederlandse versie heeft Coot van Doesburgh het oorspronkelijke Vlaamse scenario hertaald.

Razend populair
Meer dan 60 jaar na de uitbreng van het eerste stripavontuur van Willy Vandersteen zijn Suske en Wiske samen met Jerommeke, Lambik, tante Sidonia, Schanulleke en Professor Barabas nog steeds springlevend. Nog elk jaar worden in Nederland en Vlaanderen meer dan 3 miljoen albums van de eeuwig jonge helden verkocht. De historische teller staat inmiddels op ruim 200.000.000!

Korte inhoud
In de plaats Dark City, in het broeierige Texas in Zuid-Amerika, heeft de gemaskerde boef Jim Parasijt, die tevens een illegale whisky-stokerij runt, het plan opgevat om de hele wereldbevolking te verkleinen met een magisch Indiaans verkleinpoeder. Zo kan hij zelf de grootste worden.

De Texas Rangers onder leiding van Ranger Tom, die de orde moeten handhaven, zijn inmiddels in een hinderlaag gelokt. Verkleind door het magische poeder heeft Parasijt hen in lege whiskyflessen gestopt. Maar Ranger Tom is niet voor niets de leider. Hij slaagt erin zijn fles uit evenwicht te brengen en in een houtenkist te laten tuimelen die voor Europa bestemd is.

Bij toeval komt de fles bij Lambik terecht, die raar opkijkt wanneer hij de piepkleine Texas Ranger ontdekt. Als hij zijn verhaal hoort, weet hij dat er werk aan de winkel is. Boef Parasijt en zijn dwaze ideeën moeten gestopt worden. Samen met Suske en Wiske, Tante Sidonia en Jerommeke reist hij af om in Texas orde op zaken te stellen. De superverstandige Professor Barabas trekt intussen terug in zijn laboratorium om een tegengif uit te vinden, waarmee hij de verkleining ongedaan kan maken.

In Dark City blijkt al snel dat onze vrienden niet welkom zijn. De macht van Parasijt en zijn bende reikt ver. Iedereen gedraagt zich uiterst verdacht. Sheriff Cooper is totaal niet gemotiveerd. En is de beeldschone Miss Missy alleen een voortreffelijke barzangeres of zit ze ook in het complot?

Een geweldig spannend avontuur volgt. Want met de beetje onhandige leiding en speurzin van Lambik, de slimheid van Suske en Wiske, de superkracht van Jerommeke, de nuchterheid van Tante Sidonia en niet te vergeten Wiske's pop Schanulleke en de pientere hond Thomas moet het lukken om de wereld te behoeden voor een ramp.

De productie
Een coproductie van Bos Bros en Skyline Entertainment met steun van o.a. het CoBo-fonds en in nauwe samenwerking met de AVRO, Bridge Entertainment Group, Studio Vandersteen en Standaard Uitgeverij. De film is gemaakt in de Belgische animatiestudio CoToon en LuxAnimation in Luxemburg.

Bridge Entertainment Group, onderdeel van de entertainmentdivisie van Foreign Media Group, verzorgt in samenwerking met RCV Entertainment de bioscoopdistributie.

Voor meer informatie kan men contact opnemen met:

MVSP Publiciteit
Monique van Schendelen, Jay Soerdjbalie, Anne Langewouters, Menno Ribbelink, Noordereinde 233 - B, 1243 JT 's Graveland
Tel: 035 5826969 / 06 53 697 606 Fax: 035 5827885 E-mail: monique@mvsp.nl, jay@mvsp.nl, anne@mvsp.nl, menno@mvsp.nl

Aan geïnteresseerde media die verslag willen doen van het inspreken het vriendelijke verzoek een e-mail te sturen naar monique@mvsp.nl