Ingezonden persbericht


In Het Elfde Uur van dinsdag 17 maart zitten deze gasten bij Andries Knevel aan tafel:

Minister Eimert van Middelkoop
Diplomatiek Den Haag is in rep en roer nu binnen een paar weken de grote Afghanistan-top moet worden voorbereid. Op 31 maart overspoelen ruim negentig landendelegaties Den Haag om over de toekomst van Afghanistan te praten. Met in hun kielzog duizenden delegatiemedewerkers, een leger journalisten en actiegroepen van alle signatuur.
President Obama verlegt de koers in Afghanistan. Hij stuurt zeventienduizend extra militairen -met name naar het zuiden van het land- en voert de druk op de NAVO-landen op om hetzelfde te doen. En tegelijk wil hij in gesprek komen met de 'gematigde elementen' binnen de Taliban. Maar zijn die er wel? En tegen welke prijs zijn ze bereid hun strijd te staken? Wat betekent de nieuwe strategie van de Amerikanen voor de Nederlandse missie in Afghanistan? En wat zijn de belangrijkste gesprekspunten op de komende Afghanistan-top? In Het Elfde Uur vraagt Andries het aan minister Eimert van Middelkoop van Defensie.

Harm Schilder
Pastoor Harm Schilder praat in Het Elfde Uur over het inperken van het klokgelui van zijn kerk, de H. Margarita Maria Alacoque. De gemeente Tilburg verzoekt de pastoor het vroege luiden van de klok te staken. Schendt de overheid hier de vrijheid van godsdienst? Andries Knevel bevraagt pastoor Schilder op zijn motivatie: Waarom gaat hij de confrontatie met de gemeente Tilburg aan?

Mr. Frank Visser
De Rijdende Rechter gaat het land in. In zijn nieuwe programma 'Recht in de Regio' gaat hij juridisch advies geven vanuit scholen, buurtgebouwen en cafés. Deze keer spreekt hij geen recht en velt hij geen vonnis, maar geeft hij advies. Met wat voor vragen komen mensen bij hem en wat voor adviezen geeft hij dan? Waarom wil hij dit programma maken? Staan de rechter en de advocaat nog steeds te ver van de gewone man af? Andries Knevel vraagt het mr. Frank Visser.

------------------------------------
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met EO-Communicatie, Jop Douma. T 035-6474703