Gemeente Winterswijk


Grondaankoop voor ontwikkeling retentievijver

16 maart 2009

Grondaankoop voor ontwikkeling retentievijver

Winterswijk - Het college van burgemeester en wethouders vraagt de gemeenteraad om krediet beschikbaar te stellen voor de aankoop van een perceel, gelegen tussen de Kloetenseweg en 2e Beuzenes. De gemeente wil de grond gebruiken voor de aanleg van een retentievijver. De raad neemt op 23 april een besluit.

In 2010 gaat de gemeente Winterswijk in de wijk Hakkelerkamp aan de slag met de vervanging van de riolering en de afkoppeling van regenwater. Om afgekoppeld regenwater zoveel mogelijk binnen de wijk zelf op te kunnen vangen, wil de gemeente in de directe omgeving van de Hakkelerkamp een retentievijver aanleggen. Hiervoor heeft de gemeente een perceel op het oog, gelegen tussen de Kloetenseweg en 2e Beuzenes.

Alliance Vastgoed Ontwikkeling
Het perceel is momenteel in eigendom van Alliance Vastgoed Ontwikkeling uit Terborg. Deze organisatie ontwikkelt plannen voor een aantal twee-onder-een-kapwoningen en enkele vrijstaande woningen op het perceel. Alliance is bereid om de grond aan de gemeente te verkopen. Ter compensatie voor het verdwijnen van de bouwcapaciteit krijgt Alliance elders in Winterswijk een bouwperceel aangeboden.

Voordeel
De grondtransactie heeft naast het beschikbaar komen van ruimte voor de retentievijver een extra voordeel: de locatie blijft onbebouwd. Hiermee komt de gemeente tegemoet aan de wensen van de buurt, die de oorspronkelijke bouwontwikkelingen op het perceel afwijst.