Gemeente Utrecht

Teksten Actieplan Luchtkwaliteit Utrecht / Studie maatregelen Utrecht West

Zo juist zijn naar de gemeenteraad van Utrecht de stukken verstuurd die horen bij het besluit van het college van burgemeester en wethouders van Utrecht van zaterdag 14 maart 2008. Vanwege de omvang van de bestanden is versturing per mail lastig. U kunt de betreffende informatie vinden op www.utrechtselucht.nl of via www.utrecht.nl/utrechtselucht.

Via bovenstaande webpagina's kunt u vanaf dinsdag 17 maart 15.00 uur het Actieplan Luchtkwaliteit (ALU) downloaden, zoals dat door het college van Utrecht definitief is vastgesteld na verwerking van honderden zienswijzen. Verder treft u op de webpagina's aan de Studie Utrecht West met een aanvullend maatregelenpakket om de verkeersdrukte langs delen van de stedelijke rondweg blijvend te verminderen. De Studie Utrecht West is door het college vrijgegeven voor inspraak. De komende weken zullen de plannen met bewoners, ondernemers en andere belanghebbenden besproken worden.

Procedure

- Het Actieplan Lucht kwaliteit Utrecht maakt deel uit van een nationaal pakket maatregelen waarmee ons land in 2015 wil voldoen aan de Europese normen voor stikstofdioxide en fijnstof.
- Onder voorbehoud van goedkeuring van de gemeenteraad is het pakket ALU-maatregelen, na verwerking van de inspraakreacties, bij de Minister van VROM aangemeld.
- Naar verwachting bespreekt de gemeenteraad het Actieplan Luchtkwaliteit Utrecht in juni. Dat gebeurt tegelijk met het aanvullende maatregelenpakket voor Utrecht West, zoals vastgesteld na verwerking van alle ingediende zienswijzen.

Uitnodiging
Er ligt nu een ingrijpend pakket maatregelen om de luchtkwaliteit in heel Utrecht te verbeteren, de stad bereikbaar te houden en duurzame groei mogelijk te maken. Tymon de Weger, wethouder Verkeer en Milieu, is beschikbaar om de plannen toe te lichten.



Gemeente Utrecht