Ingezonden persbericht



- Persbericht -

Gartner roemt Futura Process Intelligence

Eindhoven, 17 maart 2009

Het belangrijkste IT onderzoeks- en consultantsbureau Gartner roept het Eindhovense bedrijf Futura Process Intelligence uit tot een van de meest innovatieve bedrijven op het gebied van business process management.

Ieder jaar beoordeelt trendsetter Gartner diverse organisaties als 'meest innovatief' op hun vakgebied. Futura Process Intelligence is dit jaar verkozen tot een van de 'Cool Vendors in Business Process Management'. Gartner roemt Futura Process Intelligence om hun innovatieve werk op het gebied 'automated business process discovery' (ABPD).

Uit het rapport van Gartner: De softwaresuite Reflect "wordt gebruikt voor process intelligence, de term die Futura gebruikt voor de combinatie van ABPD en het verbeteren van bedrijfsprocessen. (...) Naast Reflect biedt Futura wat zij de '14-day challenge' noemen. Binnen twee weken onderzoekt, definieert en analyseert Futura een bedrijfsproces, en draagt in diezelfde periode procesmodellen en verbeterpunten aan. (...) Andere bedrijven betreden inmiddels ook dit specifieke gebied, maar de BI-tools die zij aanbieden zijn te complex voor veel mensen en ontberen een procesbenadering. (...) Futura onderscheidt zich van de talloze aanbieders op het gebied van BPM door zijn krachtige focus om voorop te blijven op het gebied van innovatie en door de sterk intuďtieve manier waarop het bedrijf inzicht biedt in bestaande processen door middel van nieuwe animatietechnieken.”

Gartner beschrijft dat "bedrijven die bezig zijn met het verbeteren van hun bedrijfsprocessen zich ervan bewust moeten zijn dat het traditionele 'business process modelling' een kostbaar en tijdrovend proces is, dat bovendien sterk afhankelijk is van menselijke interpretaties, gebrekkige bedrijfskennis en het ontbreken van objectieve validatietechnieken. ABPD en process intelligence kunnen deze tekortkomingen neutraliseren door vele malen sneller en goedkoper bedrijfsprocesmodellen te maken. Bovendien biedt deze methode de basis voor een veel accurater procesanalyse."

Mede-eigenaar en managing director Guido Craenen noemt deze verkiezing door Gartner "een enorme stimulans voor ons om voort te gaan op de ingeslagen weg. Het helpt ons om Reflect verder uit te bouwen met nog meer mogelijkheden op het gebied van analyse en grafische rapportage."

Over Futura Process Intelligence
Eind 2006 werd Futura Process Intelligence opgericht. Op basis van wetenschappelijk onderzoek naar genetische algoritmes onder leiding van prof. dr. ir. Wil van der Aalst, bouwt Futura commerciële software (Reflect), waarmee snel en accuraat bedrijfsprocessen kunnen worden gedefinieerd. Reflect wordt als Software as a Service (SaaS) aangeboden.


- Einde persbericht -