Gemeente De Marne


Feestelijk ontvangst 10.000ste passagier Flexbus

In oktober 2006 is de Flexbus voor het eerst gestart met een groep enthousiaste vrijwillige chauffeurs. Met een route -in eerste instantie tussen de dorpen Zoutkamp, Vierhuizen, Ulrum, Leens, Zuurdijk, Houwerzijl, Niekerk en Zoutkamp. Na een aantal wijzigingen in de route lijkt nu een goede formule ontstaan te zijn. Het aantal passagiers groeit gestaag. Vanaf de start hebben we -al na 2 ½ jaar- op de 16e maart de 10.000ste passagier mogen vervoeren.

10.000ste passagier Flexbus

Wethouder Menne van Dijk was aanwezig om de 10.000ste passagiers met een bloemetje welkom te heten bij de overstaphalte in Wehe-den Hoorn.

De passagiers van de Flexbus zijn voornamelijk scholieren en werkenden die in de stad of omgeving naar school of werk gaan.

Maar, het project Flexbus is destijds voor àlle inwoners van De Marne opgezet:
De flexbus grijpt deze feestelijke gelegenheid daarom aan om met een actie een groep potentiële gebruikers van de flexbus te activeren vaker gebruik te laten maken van de Flexbus. Bent u inwoner van De Marne en 65+ers of bezitters van een WVG pas? Vanaf 16 maart tot 1 juli 2009 kunt U tussen 9.00 en 15.00 uur gratis van de flexbus gebruik maken!

De Flexbus is een ideaal openbaar vervoermiddel voor het doen van boodschappen of het bezoeken van familie, kennissen, de huisarts of het gemeentehuis. Zo kunt u dus in deze periode eens wat vaker ervaren dat u gemakkelijk even op "een heen en weertje" naar een ander dorp kunt reizen, zonder dat u nu meteen veel moeite hoeft te doen. De Flexbus wordt gereden door vrijwilligers die meestal afkomstig zijn uit de Gemeente De Marne. Zij zijn dus bekend met de omgeving. Bovendien zijn zij graag bereid als dat nodig is- u even te helpen met in- of uitstappen.

U wordt over deze actie door de gemeente De Marne nog persoonlijk geïnformeerd.

Naast de vervoerstaak vervult de flexbus nog een andere belangrijke taak in de regio. In de loop van de afgelopen 2 jaar heeft zij nl ook een aantal werkzoekenden toegeleid naar regulier werk. Door zich als vrijwilliger soms in het kader van een werkleer traject in te zetten, hebben meer dan 5 mensen een baan weten te vinden als taxi- of buschauffeur!

Op meerdere fronten dus een succesvol project.

Leens, 17 maart 2009.