Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Oldenzaal, 17 maart 2009 Nr. 041

Resultaat van gezamenlijke inzet Dinkelland, Oldenzaal en Losser

Uitkeringsgegevens inzien via internet

Inwoners van Oldenzaal, Losser of Dinkelland met een uitkering of klanten van het WERKbedrijf (voormalig CWI en UWV) kunnen vanaf nu een deel van hun gegevens via het internet inzien. Op werk.nl is met behulp van de DigiD-code het eigen Digitaal Klant-dossier (DKD) zichtbaar.

werkzoekende > gegevens inzien). Meer dan alleen gegevens inzien Het Digitaal Klantdossier is niet alleen een systeem waarin gegevens beheerd worden, maar het biedt ook diverse diensten. Op dit moment kan via het Digitaal Klantdossier al een elektroni-sche aanvraag worden gedaan voor een WW-uitkering of een WWB-uitkering. Hiervoor hoeft men dus de deur niet meer uit. In de nabije toekomst kunnen via het Digitaal Klantdossier ook nog andere aanvragen worden gedaan. Bij al deze digitale aanvragen zullen gegevens die van een klant bekend zijn gebruikt worden, zodat ze niet opnieuw hoeven te worden ingevuld. Op termijn zal ook de jaaropgave van de verstrekte gemeentelijke uitkering via het digitale dossier aan te vragen zijn. In de toekomst zullen ook gegevens van andere instanties aan het Digitaal Klantdossier gekop-peld worden, zoals van de Informatie Beheer Groep en de Belastingdienst. De huidige versie van het Digitaal Klantdossier is dus nog maar het begin. Voor klanten betekent dit een aanzien-lijke verbetering van de dienstverlening. Wijzigingen doorgeven Als er fouten in het Digitaal Klantdossier staan, bijvoorbeeld in de adres- of opleidingsgegevens, kan men de correcties online doorgeven. Via het Digitaal Klantdossier kan de klant zelf de af-handeling van het correctieverzoek volgen. De instantie die de gegevens beheert zal de fout herstellen. Omdat het WERKbedrijf en de gemeenten de gegevens uit het Digitaal Klantdossier op dit moment al onderling uitwisselen, hoeft een wijziging slechts één keer door te worden ge-ven. De aangesloten instanties beschikken daarna direct over de juiste gegevens van hun klan-ten.

Inloggen met de DigiD-code
In verband met privacy en beveiliging is voor het inzien van het Digitaal Klantdossier een DigiD-code vereist. Wanneer iemand geen DigiD-code heeft, kan deze worden aangevraagd bij de Belastingdienst. (www.digid.nl)

Contactpersonen
Gemeente Oldenzaal Monique Meinders, communicatieadviseur, tel. 0541-588327 Gemeente Losser Jos Knaap, communicatieadviseur, tel. 053-5377280 Gemeente Dinkelland Birgit Boode, communicatieadviseur, tel. 0541-854100 of 06-52624307