Ingezonden persbericht


Persbericht

Spijkenisse, 17 maart 2009

Pharox ontwikkelt en onderhoudt het nieuwe Registratie Systeem (ARES) van de Stichting Afvalstoffen en Vaardocumenten Binnenvaart (SAB)

Spijkenisse - Pharox Automatisering B.V. maakt vandaag bekend dat zij een overeenkomst heeft gesloten met de Stichting Afvalstoffen en Vaardocumenten Binnenvaart (SAB) voor de ontwikkeling en het onderhoud van het nieuwe Algemene Registratie Systeem (ARES).

De SAB heeft sinds 1993 een aantal uitvoeringstaken van overheidsdiensten overgenomen met betrekking tot de binnenvaart, waaronder het olieafgifteboek, verwijderingsbijdrage bilgewater, het vaartijdenboek, het dienstboekje, het veiligheidstrainingenboek en de afvalafgiftegegevens. Door deze overname van taken werden tevens de bijbehorende systemen overgenomen. Deze situatie was verre van ideaal en maakte toekomstige uitbreidingen en toepassing gecompliceerd.

Vandaag heeft de SAB een 3 ½ jarige overeenkomst getekend met Pharox om een nieuw allesomvattend registratiesysteem te ontwikkelen, te hosten en te onderhouden. Het nieuwe systeem zal alle primaire bedrijfsprocessen van de SAB ondersteunen. De kern van het systeem zal bestaan uit een database met scheepsgegevens en klantgegevens. Daaromheen zullen applicaties worden ontwikkeld die de verschillende diensten (bedrijfsprocessen) ondersteunen.

Pharox levert al op maat gemaakte oplossingen aan bedrijven, (semi)overheden en NGO's. "Wij zijn zeer verheugd met het sluiten van deze overeenkomst omdat het een bevestiging is van onze concurrerende positie in de maritieme sector.", zegt Gerton Lusink, algemeen directeur van Pharox. "Omdat wij een onderneming zijn die haar diensten alleen in specifieke sectoren aanbiedt op projecten waar wij met onze kennis kunnen voorzien in specifieke behoeften, weten wij op welke projecten wij kunnen concurreren en welke niet. Wij zijn blij dat we dit hebben kunnen bewijzen aan de SAB."

Over Pharox
Pharox Automatisering B.V. is opgericht in 1992. Het bedrijf heeft uitgebreide ervaring en kennis op het gebied van maatwerkapplicaties, databasesystemen, internetapplicaties en clientsoftware. Het bedrijf biedt een volledige dienstverlening bestaande uit ontwerp, projectplanning, ontwikkeling, projectmanagement, hosting, onderhoud en support. Daarnaast heeft Pharox zich ontwikkeld tot een specialist op het automatiseren en optimaliseren van assurance en compliance processen.

Over SAB
De SAB heeft als doel het reduceren, inzamelen en verder verwerken van afvalstoffen uit de binnenvaart en het tot stand brengen en houden van een netwerk van ontvangstvoorzieningen binnen Nederland. Dit is de belangrijkste taak van de SAB. Tevens verzorgt zij het verstrekken, controleren en verder behandelen van vaardocumenten ten behoeve van binnenschepen en/of bemanningsleden van binnenschepen.



Ingezonden persbericht