NOVA

17-03-2009

Onderhandelingen nog zonder uitkomst
Op de dag dat het CPB de rampzalige ramingen voor de Nederlandse economie bevestigt, is de coalitie inmiddels al bijna twee weken in conclaaf over een pakket maatregelen. Ook vandaag is er weer onderhandeld, op het Catshuis, maar zonder resultaat.

Obama's strijd tegen de bonussen
De Amerikaanse president Obama is woedend dat de wankelende verzekeraar AIG vette bonussen uitkeert aan bestuurders: "AIG zit in de problemen door roekeloosheid en hebzucht. Hoe kunnen ze dit uitleggen aan de belastingbetalers?"

Ziekenhuizen sporen kindermishandeling op
Ziekenhuizen kunnen veel actiever zijn in het signaleren van kindermishandeling als ze kritisch naar ouders kijken. In een proef in de regio Haaglanden zijn op deze manier meer dan honderd gevallen van mishandeling en verwaarlozing opgespoord.

Afgedankte elektronica belandt in Ghana
Jaarlijks ontvangt Ghana honderden miljoenen kilo's afgedankte elektronische apparaten die tot milieu- en gezondheidsproblemen leiden. Nederland wil Ghana helpen in de strijd tegen afgedankte elektronica.

Presentatie: Twan Huys en Ferry Mingelen

(Onderwerpen onder voorbehoud)
'Terreurverdachten' eisen excuses politie
Fritzl staat voor de rechter
Wilders zoekt gemeente-raadsleden in Venlo
Het kabinet blijft nog steeds in gebreke en treuzelt met oplossingen voor de recessie. Politieke deelbelangen lijken belangrijker dan het algemeen belang. OP TV
NOVA / Den Haag Vandaag
Nederland 2
Ma t/m do: 22.15-22.45
Vrijdag: 22.15-22.55
Zaterdag: 22.10-22.30
Herhaling na middernacht