Ingezonden persbericht


Nieuwe website leert Nederland spellen en rekenen met behulp van online video

Online videocursussen toegankelijk voor iedereen, van scholier tot manager

Vanaf vandaag kan iedereen die zijn taal- en rekenvaardigheid op niveau wil brengen terecht bij de nieuwe website whizzie.nl. Met een aantal simpel te volgen testjes en videolessen zijn gênante fouten namelijk eenvoudig te voorkomen. Whizzie.nl wil zo het groeiend aantal Nederlanders dat de d's en t's of een simpele staartdeling nog steeds niet beheerst een goedkoop en laagdrempelig hulpmiddel bieden. Verbeter jezelf! Zo roept het bedrijf op.

De afgelopen jaren verscheen het ene na het andere onderzoek in de pers: Nederlanders spellen en rekenen dramatisch. Niet alleen groeit het aantal ongeletterden, ook de gemiddelde taal- en spellingskennis van hoger opgeleiden holt achteruit. Dat kan 'gewoon' beschamend zijn, bijvoorbeeld in officiële correspondentie in werksituaties, maar heeft soms ook vergaande gevolgen: afgewezen worden tijdens een sollicitatie of aanmeldprocedure voor een opleiding, of nog erger: medische missers door schrijf- en rekenfouten.

Whizzie is ontwikkeld door gekwalificeerde docenten en maakt gebruik van erkende methodes weergegeven in hoge kwaliteit lesvideo's + oefenstof. In Azië en de Verenigde staten worden gelijksoortige methodes al met veel succes gebruikt. De opzet is eenvoudig: je krijgt les van een docent(e) die de stof duidelijk en helder uitlegt met behulp van een digitaal schoolbord. Na de video heb je de mogelijkheid oefenopgaven te maken. Hiermee test je snel en gemakkelijk of je het onderdeel goed hebt begrepen. Een complete cursus spelling of rekenen kost maar ¤ 9,95 enn kan altijd en overal gevolgd worden.

---
EINDE PERSBERICHT.



Ingezonden persbericht