Ingezonden persbericht


Persbericht

Gartner: Pallas Athena best bewaarde geheim in de BPM-markt Nederlands bedrijf benoemd tot Cool Vendor in Business Process Management

Apeldoorn, 17 maart 2009 - Pallas Athena is door Gartner aangemerkt als Cool Vendor in Business Process Management (BPM). Gartner roemt met name het innovatieve karakter van het van oorsprong Nederlandse bedrijf. Zo heeft Pallas Athena in de afgelopen decennia een voortrekkersrol vervuld op het gebied van case management en process mining.

Gartner bestempelt Pallas Athena als het best bewaarde geheim in de BPM-markt. Dit met name omdat het bedrijf in de afgelopen 20 jaar aan een sterke basis in de lokale markt - de Benelux - heeft gebouwd, alvorens zich te mengen in de wereldwijde BPM-competitie. Pallas Athena gaat deze strijd aan met de onlangs gelanceerde BPM|one suite, een volledig geïntegreerde BPM-oplossing met onder meer geavanceerde process mining- en case management-functionaliteit voor een volledig inzicht in en controle over geautomatiseerde werkprocessen.

Bij de benoeming van Pallas Athena tot Cool Vendor in BPM refereert Gartner aan het feit dat inmiddels ruim 1.700 klanten wereldwijd gebruik maken van de oplossingen van Pallas Athena. Bovendien is het bedrijf er volgens Gartner altijd in geslaagd om de laatste ontwikkelingen in process management te presenteren in nieuwe oplossingen. Gartner verwijst naar de introductie van case management door Pallas Athena halverwege de jaren '90 en het gegeven dat het bedrijf als eerste BPM-vendor geavanceerde process mining-functionaliteit in zijn BPM-oplossingen opnam.

"Veel vendors worstelen nog steeds met case management, terwijl Pallas Athena hier erg ver in is. Ook met de lancering van BPM|one blijft het bedrijf voorop lopen in het introduceren van nieuwe mogelijkheden in Business Process Management", zegt Marc Kerremans van Gartner. "Bijzonder is dat deze suite - in tegenstelling tot andere BPM-oplosingen - ook de relatie tussen verschillende processen in kaart brengt en een link legt tussen processen en hun zakelijke context."

John Hoogland, CEO van Pallas Athena, is verheugd met de erkenning door Gartner: "Het is erg prettig om te zien dat onze innovatieve kijk op Business Process Management beloond wordt. Deze benoeming onderstreept de kwaliteit van onze oplossingen en vormt een mooie stimulans voor onze verdere internationale expansie."

(352 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Pallas Athena
Sinds 1993 is Pallas Athena een toonaangevende leverancier van innovatieve Business Process Management (BPM) -software en -diensten. Meer dan 1.800 tevreden klanten en meer dan 1 miljoen gebruikers zijn te vinden in uiteenlopende typen organisaties in diverse markten. Voor de sectoren zorg, financiële dienstverlening en overheid heeft Pallas Athena standaard BPM-oplossingen ontwikkeld voor veel voorkomende processen. De software en diensten van Pallas Athena worden verkocht in meer dan 30 landen over de hele wereld. Pallas Athena heeft vestigingen in Nederland, Australië, België, Curaçao, Duitsland, Groot-Britannië en de Verenigde Staten. Verder heeft het bedrijf een netwerk opgebouwd van zorgvuldig geselecteerde resellers en partners. Zij beschikken over marktspecifieke kennis en ervaring die van doorslaggevend belang zijn voor klanten.