Politie Hollands Midden Politie Hollands Midden

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305


Datum: 17 maart 2009

---


Hillegom Onderzoek naar beroving

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een poging beroving op de Hoofdstraat op donderdag 5 maart. Vermoedelijk vond de poging beroving plaats rond 17.30 uur. Al eerder heeft de politie het slachtoffer opgeroepen om zich te melden, dit is nog niet gebeurd. De politie verzocht het slachtoffer alsnog om zich te melden.


Het slachtoffer wilde bij de ING-bank geld afstorten in de kluis. Twee personen probeerden echter op een scooter de sealbag te stelen van de man, dit mislukte en de man kon het geld afstorten. De scooter bleek van diefstal afkomstig te zijn is achtergebleven. De politie heeft getuigen gehoord, maar het slachtoffer heeft zich (nog) niet gemeld.
De politie Hollands Midden verzoekt het slachtoffer, een man van ongeveer 50 jaar, zich alsnog te melden. Het slachtoffer heeft een normaal postuur, grijzend haar en droeg een lichtbruine jas. Hij reed weg in een hoge zwarte auto. Nog niet duidelijk is of de man elders in het land aangifte heeft gedaan. Hij wordt verzocht contact op te nemen met Politie Hollands Midden, team Lisse. Ook andere getuigen die nog niet met de politie gesproken hebben, maar wel informatie hebben worden verzocht contact op te nemen via 0900 - 8844.

Leiderdorp Politie ontdekt hennepkwekerij
De politie heeft dinsdagmorgen 17 maart naar aanleiding van een anonieme tip een kleine hennepkwekerij in een tuinhuisje van een woning aan de Splinterlaan ontdekt. Er groeiden 78 hennepplanten die door de gemeente onder toeziend oog van de politie zijn vernietigd. Ook nader kweekmateriaal zoals transformatoren, assimilatielampen en ventilatoren werden afgevoerd. De NUON stelde vast dat er illegaal stroom werd afgenomen. De 39 jarige bewoner werd aangehouden en zit voor het onderzoek nog vast.

Gouda Politie zoekt van fiets afgereden fietsers
De politie heeft van een 26 jarige man uit Gouda het rijbewijs ingenomen. De man zorgde er dinsdag 17 maart rond 08.10 uur voor dat hij met zijn auto een aantal fietsers van de fiets afreed of zelfs licht raakte. Ze kwamen daardoor ten val. Op de Kattensingel overkwam dat vier of vijf fietsers. Zij hebben echter nog geen aangifte gedaan. Op het van Bergen IJzendoornpark werden twee jongens uit Stolwijk van 13 en 14 jaar van hun fiets gereden. Zij liepen naast schrik ook schaafwonden op. De man reed door maar kon dank zij goede beschrijving van de auto en het kenteken snel achterhaald worden. De verdachte is na zijn verhoor weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op voor het doorrijden na aanrijding.Fietsers die nog geen aangifte hebben gedaan worden verzocht om dit alsnog te doen.


Gouda Burgernetactie na vermiste man
De centralist van de politiemeldkamer heeft dinsdag 17 maart om 14.10 uur een Burgernetactie opgestart na een melding van een vermiste man. Om 13.53 uur werd gemeld dat de 71 jarige man was weggelopen uit het Groene Hart Ziekenhuis aan de Bleulandweg. De man die medische zorg nodig heeft was waarschijnlijk in de war. Om 14.35 uur werd door de dochter gemeld dat haar vader weer terecht was. Hij werd in het park vlakbij het station aangetroffen en was weer in het ziekenhuis. De Burgernetactie werd direct hierna beëindigd.

Gouda Daders betalen schade lokauto

De schade aan een lokauto hebben de daders moeten terug betalen aan de politie. De lokauto die in 2007 in Moordrecht werd ingezet werd voor 320 euro beschadigd.

Een lange adem
De schade intercedent van het korps Hollands Midden heeft een lange adem gehad. Het heeft veel inspanning en tijd gekost, maar uiteindelijk is het wel de enige manier om duidelijk te maken dat de dader moet betalen wanneer deze opzettelijk eigendommen vernielt.


------------------------------------- einde middagberichten -----------------------------------------------

---

---- --


Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326