Gemeente Capelle a/d IJssel

Nieuws uit het college

Het college van burgemeester en wethouders vergadert elke week op dinsdag en bij een uitgebreide agenda op vrijdag. In het nieuws uit het college verschijnt een selectie van besluiten van het college. Op dinsdag 17 maart heeft het college onder andere de volgende besluiten genomen:

17-03-2009
Capelle best presterende gemeente volgens burgers
De gemeente Capelle aan den IJssel is de best presterende gemeente in de categorie 50.000+ inwoners. Dat blijkt uit het onderzoek 'De staat van de gemeente' waarvan de resultaten afgelopen week in Tijdschrift Binnenlands Bestuur werden gepubliceerd.

Bewoners van Capelle aan den IJssel konden op de website waarstaatjegemeente.nl rapportcijfers geven op een zestal rollen van de gemeente: de burger als kiezer, klant, onderdaan, partner, wijkbewoner en belastingbetaler. In totaal deden 151 gemeenten mee aan het onderzoek.

Het college spreekt haar waardering uit naar de ambtenaren van de gemeente, en zal deze week zorgen voor een kleine verrassing.

17-03-2009
Bewoners actief betrokken bij bestemmingsplan Schenkel-Noord Bewoners kunnen binnenkort een reactie geven op het voorontwerpbestemmingsplan Schenkel-Noord. Het college heeft besloten om bewoners actief te betrekken bij de actualisering van het bestemmingsplan en hen voorafgaand aan de procedure de gelegenheid te geven inspraak te verlenen.

De inspraakperiode loopt van 19 maart tot en met 29 april. Op 1 april vindt er een informatieavond over het voorontwerpbestemmingsplan plaats. Iedereen kan tijdens de inspraaktermijn een reactie geven op de plannen. Alle betrokken bewoners en belanghebbenden krijgen een uitnodiging voor de informatieavond.

Het bestemmingsplan omvat het terrein van het IJsselland Ziekenhuis en BAVO Europoort, de Molenbuurt en Sportpark Schenkel. Binnen het nieuwe bestemmingsplan krijgt het IJsselland Ziekenhuis de mogelijkheid om een parkeergarage en een gebouw voor zorg in de noordwesthoek van het terrein te bouwen. Ook biedt het nieuwe bestemmingsplan ruimte voor de herstructurering van Sportpark Schenkel. Verder is bepaald dat in de Molenbuurt parkeerplaatsen op eigen erf behouden moeten blijven en dat er ruimte komt voor bedrijven-aan-huis.

17-03-2009
Quickscan toekomst winkelcentrum Slotplein
Het college wil met een Quickscan de toekomstmogelijkheden van het winkelcentrum Slotplein onderzoeken. De centrale vraag in het onderzoek is: "Wat zijn succesvolle ingrepen om het toekomstperspectief voor de lange termijn van winkelcentrum Slotplein te versterken". Het onderzoek richt zich onder meer op de branches die in het winkelcentrum vertegenwoordigd (kunnen) zijn, nieuwe functies en de uitstraling.

Aanleiding voor het onderzoek was de Detailhandelstructuurvisie. Hieruit bleek dat het toekomstperspectief van winkelcentrum Slotplein niet rooskleurig is. Het college wil zich inzetten voor het behoud van de buurtwinkelcentra naast de ontwikkeling van het Stadshart. Aan drie bureaus is gevraagd een offerte voor het korte onderzoek uit te brengen.



Gemeente Capelle a/d IJssel