Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Vaassen-Alerte buschauffeur voorkomt drama met fietsertje |
|     |(6)                                                       |

Een zeer alerte 54-jarige buschauffeur van de lijndienst heeft maandagmiddag 16 maart in Vaassen met een noodstop een drama met een vallend 6-jarig jochie op een fiets weten te voorkomen. Door het zeer sterke remmen van de bus, raakten weliswaar drie passagiers in de bus licht gewond.


De Apeldoornse chauffeur reed langzaam over de Dennenweg en zag in zijn spiegel dat over het trottoir rechts naast de bus een kind op een fietsje slingerend reed. Hij hield het kind in het oog omdat hij er geen goed gevoel bij had. Toen het jongetje viel, maakte hij onmiddellijk een noodstop, waardoor hij nog juist met de achterwielen voor het op de rijbaan liggende kind stil stond. De 6-jarige bleef ongedeerd.


Door de noodstop raakten drie passagiers licht gewond, omdat ze met hun hoofd tegen de stoel voor hen botsten. Twee van hen, een 59-jarige vrouw uit Nunspeet en een 66-jarige vrouw uit Vaassen, werden voor nader onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis in Apeldoorn vervoerd. Een 60-jarige man uit Vaassen heeft zich onder doktersbehandeling gesteld.
|     |Vaassen - Politie en brandweer zoeken naar ontvreemde auto|

De politie heeft dinsdagochtend 17 maart met assistentie van duikers van de brandweer gezocht naar een gestolen personenauto die in de nacht van zondag op maandag in Vaassen vanaf de Molenstraat werd ontvreemd.


De duikers zochten nabij de Jonasbrug in het Apeldoorns Kanaal nadat rijsporen in de berm van het kanaal richting het water liepen. De auto werd niet aangetroffen.
De personenauto, een Opel Kadett, werd later op de dag aangetroffen op een parkeerplaats aan de Potgierstraat in Vaassen. De eigenaar is in kennis gesteld.


Aangepast persbericht Overval Ermelo

Het persbericht Overval Ermelo is na vanochtend op een enkel punt bijgesteld.
Het tijdstip van de melding bij de politie was om 08.20 uur. De overval vond feitelijk plaats om 08.10 uur.
Verder bleek na verhoor van getuigen en de aangeefster de kleur van de jas niet fel geel, maar lichtkleurig, met een horizontale band aan de voorzijde en over de mouwen. De gymschoenen zijn wit van kleur.


Aangepast bericht !
|     |Ermelo - Gewapende overval superplusmarkt                 |

Dinsdagochtend 17 maart heeft een gewapende overval plaats gevonden op de Superplusmarkt aan de Leeuwerikstraat in Ermelo. Er is niemand gewond geraakt.


Rond 08.10 uur kwam een onbekende man via de publieksingang de winkel binnen. Hij liep naar het kantoorgedeelte, bedreigde een medewerkster met een vuurwapen en eiste geld. Nadat hem geld was gegeven, verliet hij het pand via een zijdeur. Daar stapte hij op een fiets en reed de Lijsterlaan in.


De man was gekleed in een lichtkleurige halflange jas, met een aan de voorzijde een donkere horizontale streep die doorloopt over de mouwen.
Verder droeg hij een beige muts, een zwart/wit geblokte zogenoemde "Arafat-shawl" en een vale spijkerbroek en witte gymschoenen.


De politie is een sporenonderzoek gestart, heeft een sms-alert verstuurt met het verzoek om tips. Start een buurtonderzoek en vraagt getuigen die de man hebben zien fietsen of vanwege het signalement informatie hebben, dit te melden via 0900-8844.


Aanvullend bericht zakkenrollers Heerde


Om het dossier tegen de zakkenrollers compleet te maken, is de politie van Heerde nog dringend op zoek naar de vrouw bij wie in de supermarkt - Plusmarkt - aan de Brandstraat in Heerde, een poging werd gedaan om haar portemonnee te rollen. Ze voelde dat iemand in haar jaszak voelde en meldde zich daarna bij de bedrijfsleider. De vrouw met kort grijs haar, was gekleed in een donkerrode jas, een spijkerbroek en witte schoenen.


Eerder verstuurd bericht
|     |Heerde - Vier verdachten opgepakt voor zakkenrollen       |

Maandagmiddag 16 maart zijn in het centrum Heerde twee mannen en twee vrouwen, afkomstig uit Roemenië, aangehouden op verdenking van zakkenrollen.


Bij een supermarkt aan de Brandstraat in Heerde werden de vier omstreeks 15.15 uur betrapt bij een poging zakkenrollen. Alert winkelpersoneel sloeg onmiddellijk alarm en hielden tot de komst van de politie, onder meer de wacht bij de geparkeerde personenauto van het viertal dat was voorzien van een buitenlands kenteken. De vier verdachten vluchtten verschillende kanten uit. De gewaarschuwde politie zette alle beschikbare geüniformeerde en in burger geklede politiemensen in en slaagde er in om het viertal op verschillende plaatsen in het dorp te traceren en aan te houden.
De vier verdachten, twee mannen van 27 en 24 jaar, en twee vrouwen, beide 23 jaar oud, werden overgebracht naar het bureau en ingesloten. Ze zitten thans nog in hechtenis. De politie heeft aanwijzingen, dat de verdachten mogelijk dezelfde maandagmiddag betrokken zijn geweest bij zakkenrollerij in supermarkten in Ermelo en Wezep. Ook deze feiten worden in dit onderzoek betrokken.
-----------------------

(





(

---- --