Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Amersfoort, 17 maart 2009

Modern Media realiseert nieuwe website HOI

Modern Media heeft voor HOI een nieuwe website ontwikkeld met een specifieke module voor de HOI registratie van oplagecijfers. Daarbij is er ook een volledig nieuw design gerealiseerd. De website heeft een verbeterde 'Look & Feel', is geschikt voor de meest gebruikte moderne browsers en heeft een geïntegreerde zoekfunctionaliteit. Voor de realisatie van de wensen van HOI heeft Modern Media gebruik gemaakt van het CMS Clixmaster Studio.

HOI, Instituut voor Media Auditing, is een onafhankelijke organisatie met als doel het publiceren van betrouwbare, onderling vergelijkbare en overzichtelijke oplagecijfers of andere verspreidingsdata van in Nederland verschijnende media. Door het verzamelen, specificeren, controleren en publiceren van oplages per kwartaal levert HOI een belangrijke bijdrage aan de 'accountability' van reclamebestedingen van adverteerders.

Oplagecijfers
Op de website van HOI kunnen bezoekers de oplagecijfers van Nederlandse media opvragen, bekijken en vergelijken. Modern Media heeft een algemeen toegankelijke opvraagmodule voor HOI ontwikkeld waarmee het voor bezoekers gemakkelijk is om overzichten op te vragen van oplagecijfers van Nederlandse media. Daarnaast is er een uitgebreide opvraagmodule beschikbaar voor abonnees.

Naast de opvraagmodule voor bezoekers heeft Modern Media ook een invoermodule ontwikkeld waar uitgevers hun oplagecijfers in kunnen voeren. Daarbij zit een overzichtelijke titellijst die de status per meetperiode aangeeft en is er een online downloadfunctionaliteit voor ingevoerde oplagecijfers ontwikkeld. Tevens bevat het project een jaarcontrole proces voor accountants en een verbeterde download van het HOI keurmerk.

Digitale invoer
"De nieuwe volledig webbased applicatie biedt belangrijke voordelen voor de reclamemarkt en er zijn veel nieuwe functionaliteiten toegevoegd. Bovendien heeft de website een moderne nieuwe uitstraling gekregen. Toen we in 2004 samen met Modern Media de eerste stap hebben gezet voor digitale invoer van kwartaal oplagecijfers, waren we internationaal gezien de eerste. Wij vonden het dan ook een logische vervolgstap om samen met NIVRA en Modern Media de applicatie zo aan te passen dat we internationaal opnieuw het eerste oplage-instituut zijn die gecertificeerde accountantsverklaringen online laat invoeren, zodat schriftelijke verklaringen tot het verleden behoren. Op deze wijze wordt niet alleen de procedure versnelt, maar ook de kans op fouten wordt verkleind aangezien alles centraal in één applicatie beschikbaar komt." George Bohlander, directeur van HOI.

Over Modern Media
Modern Media is hét internetbureau voor resultaatgerichte online toepassingen. Modern Media levert innovatieve oplossingen die organisaties online beter laten presteren. Of dit nu personeel werven, mobiel informatie aanbieden, het aantal reserveringen via websites verhogen of meer traffic door doelgroepgerichte interactie is.

Modern Media stelt de wens centraal. En realiseert vervolgens de best passende online oplossing. Een oplossing waar niet alleen bezoekers van profiteren, maar die direct online rendement oplevert.

Onder meer Start People, Fortis, Sanoma Uitgevers, Content Uitzendbureau, Reed Elsevier en Albron profiteren van deze klantgerichte aanpak.


---