Ingezonden persbericht


Persbericht

NAVTEQ introduceert Map en Positioning Engine Development Platform ~ Direct testen van innovatief MPE-concept mogelijk door uitgebreide toolkit ~

Veldhoven, 17 maart 2009 - NAVTEQ, toonaangevend aanbieder van digitale kaarten voor location-based solutions en autonavigatie, introduceert zijn nieuwe Map en Positioning Engine (MPE) Development Platform. Het MPE Development Platform is een complete evaluatietoolkit. Deze toolkit van NAVTEQ maakt versnelde ontwikkeling mogelijk van met kaarten verrijkte applicaties voor brandstofefficiëntie en Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) die verbonden zijn via de Controller Area Network( CAN)-bus van de auto of zelfs ingebouwd zijn in een andere sensor- of elektronische controle-unit.

Het MPE Development Platform toont het concept van een ingebouwde ADAS-kaart en elektronische horizon in de auto die diverse applicaties ondersteunt. Denk hierbij aan hulp bij het rijden en actieve veiligheid tot economischer brandstofverbruik en reductie van uitlaatgassen. Met MPE zijn deze applicaties mogelijk voor alle auto's, zelfs zonder een navigatiesysteem of navigeerbare kaart.

Het MPE Development Platform is een natuurlijke uitbreiding van NAVTEQ's MPE Reference Solution. De krachtige toolkit omvat de NAVTEQ MPE(TM)-kaart, de gepatenteerde NAVTEQ Electronic Horizon-technologie, een MPE On-Board Unit (OBU)-prototype met GPS en software, GPS-antenne en kabels. Als laatste bevat het demonstratiesoftware voor het testen en evalueren van het MPE-concept.

Het OBU-prototype is ontwikkeld in samenwerking met STMicroelectronics, lid van NAVTEQ's MPE Reference Solution Partner Program. Het is een werkend prototype van een enkelvoudige implementatie van de MPE. STMicroelectronics is het eerste bedrijf dat de MPE OBU implementeert en voldoet hiermee aan de specificaties van de MPE Reference Solution Specification. De OBU is daarnaast gevuld met de NAVTEQ MPE kaart- en softwaremodules zoals voertuigpositionering, gelaagde toegang tot de kaart, elektronische horizon, ADAS Interface Specification (ADASIS) en CAN bus interface. Dit compacte pakket bevat alle hardware, software en data die nodig is om MPE te implementeren. Daarnaast zijn OBU-testexemplaren beschikbaar met het MPE Development Platform.

De sleutel tot de MPE reference solution is de compacte NAVTEQ MPE(TM)-kaart, een afgeleide van de NAVTEQ-kaart met ADAS-geometrie en precieze ADAS-attributen. Hieronder vallen onder andere helling- en bochtberekeningen voor veeleisende ADAS- en brandstofbesparende applicaties. NAVTEQ breidt voortdurend de dekking uit van deze data in Noord-Amerika en West-Europa.

"De respons op NAVTEQ's MPE-strategie was erg enthousiast", zegt Bob Denaro, vice president ADAS bij NAVTEQ. "DE MPE voegt de kracht van digitale kaarten en voorspelbare gevaarlijke verkeerssituaties toe aan autosensoren- en controlesystemen. Door het MPE Development Platform kunnen ontwerpers en onderzoekers deze concepten direct implementeren en testen. Hierdoor kunnen ze gelijk de data analyseren en bepalen hoe digitale kaarten door dit goedkope, kleinschalige concept beschikbaar kunnen worden voor ieder type voertuig."

(499 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over NAVTEQ
NAVTEQ is een toonaangevende aanbieder van uitgebreide digitale kaartinformatie voor autonavigatiesystemen, mobiele navigatietoepassingen, op internet gebaseerde kaartapplicaties en overheids- en zakelijke oplossingen. NAVTEQ creëert de digitale kaarten en de inhoud hiervan ter ondersteuning van navigatie en op location-based service-oplossingen wereldwijd. Het hoofdkantoor van NAVTEQ is gevestigd in Chicago. Het bedrijf is in 1985 opgericht en heeft meer dan 4.000 werknemers verspreid over 196 kantoren in 36 landen. Voor meer informatie kijk op http://www.navteq.com

Voor meer informatie kijk op http://www.lewiswire.com/nl/lewiswire/NAVTEQ/NAVTEQ-introduceert-Map-en-Positioning-Engine-Development-Platform/n/3848 of neem contact op met:

Claire Backhurst Ilona de Bok NAVTEQ LEWIS PR

Tel: +44.16.28.480.904 Tel: +31.0.40.235.4600 e-M: claire.backhurst@navteq.com e-M: ilonadb@lewispr.com

Altijd als eerste de laatste persberichten van NAVTEQ via deze RSS-feed: http://www.lewiswire.com/nl/lewiswire/NAVTEQ/c/423

NAVTEQ is a trademark in the U.S. and other countries. All rights reserved