Ingezonden persbericht


Persbericht

Basisscholen Eindhoven krijgen geschenk Boomfeestdag van E.ON

Eindhoven, 17 maart 2009. Alle basisscholen in Eindhoven en Oirschot krijgen vandaag een geschenk uit handen van Boomfeestdag-hoofdsponsor E.ON Benelux. Het speciale lespakket voor alle docenten en leerlingen van Groep 7 is bedoeld als bijdrage aan de viering van de 53e Nationale Boomfeestdag.

De Stichting Nationale Boomfeestdag zet zich in voor een betere wereld door kinderen voorlichting te geven over ons milieu en door bomen te planten. De afgelopen jaren zijn vele hectares bos aangeplant, die heel wat tonnen CO2 uit de atmosfeer hebben opgenomen. De gemeentes Eindhoven en Oirschot zijn beiden gastheer van de Boomfeestdag 2009 en willen samen een nieuwe groene corridor aanleggen tussen hun centra. Morgen (18 maart) zetten 750 kinderen en meerdere eregasten een spade in de grond om de eerste bomen van de corridor te planten. Eregasten zijn onder andere prins Ramzah van Jordanië, beschermheer van de Jordaanse Stichting Boomfeestdag, minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Gerda Verburg en staatssecretaris Jack de Vries van Defensie.

E.ON Benelux helpt de Stichting een handje bij haar goede werk door middel van een financiële sponsorbijdrage en door lespakketten aan te bieden aan leerlingen in Groep 7.

Het lespakket 2009 staat in het teken van 'Spaar de bomen'. Het lespakket is ontwikkeld door de Stichting Nationale Boomfeestdag en bestaat uit vier les- en spelonderdelen die leerlingen alleen of met begeleiding van de docent kunnen doen. Bijzonder onderdeel is de informatieplaat die in een oogopslag de pracht en het unieke karakter toont van de 15 meest voorkomende bomen in Nederland. De lespakketten worden in de loop van de dag door een team van E.ON op de scholen aangeboden.

E.ON Benelux is producent en leverancier van elektriciteit, warmte en gas. De onderneming is zich bewust van haar verantwoordelijkheid jegens het milieu en de eindige hulpbronnen van de aarde. E.ON investeert daarom in schone technologie en in projecten die een goede balans tussen economie en ecologie herstellen. Daar hoort de steun aan de Nationale Boomfeestdag ook bij.



Ingezonden persbericht