Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

ABSEILRACE VAN DE EUROMAST TUSSEN EEN ELF EN ST PATRICK

Amsterdam, 17 maart 2009 - Vandaag is het St Patricks day! Het uitgelezen moment voor de lancering van de Ierse dubbeldekkertoer van Ierland Toerisme en dat gebeurde vanmorgen wel heel spectaculair. Namelijk; Sint Patrick en een leprechaun - een echte Ierse elf - namen het tegen elkaar op tijdens een abseilrace vanaf de Euromast. Onder het motto Go where Ireland takes you gaat Ierland Toerisme het hele jaar met een klassieke dubbeldekkerbus vol Ierse gezelligheid door Nederland toeren. Geen festival wordt gemist.

Stukje Ierland in Nederland
Wat Koninginnedag is voor Nederland is St. Patricks Day - in het Iers-Gaelisch Lá Fhéile Pádraig - voor de Ieren. Met openluchtconcerten, kermissen en optochten wordt de geliefde beschermheilige van het land herdacht. Vanmorgen was Rotterdam even een stukje Ierland in Nederland: de heilige en de elf gingen abseilen vanaf de Euromast. Voor St. Patrick een leuke manier om zijn verjaardag te vieren - want hij heeft namelijk gewonnen! Ierland Toerisme heeft voor Rotterdam gekozen aangezien je vanuit daar gemakkelijk naar Ierland kunt vliegen. Het is komend jaar makkelijker dan ooit namelijk; vanaf april start voor het 2e seizoen de VLM vlucht van Rotterdam naar Donegal in het Noordwesten van Ierland met Buro Britain. Aer Lingus vliegt dagelijks vanuit Amsterdam naar Dublin & Cork.

Ierland Toerisme is de marketingorganisatie voor het eiland Ierland en is actief voor zowel de Ierse republiek als Noord-Ierland. Ierland staat bekend om zijn prachtige, ongerepte natuur en indrukwekkende kustlijn, de gezelligheid van dynamische steden en de magie van de duizenden jaren oude cultuur en geschiedenis. En met de inspirerende Ierse energie en uiterst vriendelijke mensen is dit veelzijdige en compacte eiland een bezoek meer dan waard. Voor meer informatie zie www.ierland.nl