Ingezonden persbericht


Persbericht Camping Rotterdam (17-03-2009)

Camping Rotterdam verhuist naar Overschie en maakt muziekprogramma bekend! Met Eddy Wally, New York Ska Jazz Enemble en Andre Manuel

Het wordt alweer de 7e editie van Camping Rotterdam. Na vier jaar op het Noordereiland te hebben gebivakkeerd, verhuist het leukste evenement van Rotterdam dit jaar naar het Sidelingepark in Overschie.

Het belooft een leuke editie te worden in het Sidelingepark, dat qua opzet meer plaats biedt aan kampeerders en net even intiemer is als het Noordereiland. De programmakers zijn druk bezig om leuke opvolgers te verzinnen van het NK Achteruitlopen, De Teckelrace en het Europees Kampioenschap Droog Wildwaterkanoën. Naast deze gezellige activiteiten kan het publiek van donderdag- tot zondagavond weer genieten van een diverse club artiesten.

De donderdag avond begint meteen goed met de jongste bluesfunkband van Nederland The Rhythm Chiefs. Aansluitend het New York Ska Jazz Ensemble, dat op geheel eigen wijze jazznummers omzet in swingende ska. Ze stonden al op alle grote jazz festivals van de wereld, maar waarschijnlijk nog nooit op een Camping. Op de vrijdag klinken er Zuid-Amerikaanse tijuana- en mariachiklanken van The Herb Spectacles, met leden van The Treble Spankers en Amsterdam Klezmer Band. The Memphis Maniacs maken het feest compleet met knallers van nu en klassiekers van toen. Pop, dance, rock, alles gaat de blender in en wordt omgevormd tot nu al legendarische Memphis Maniacs Mash-Ups.

Als absolute koning van het levenslied heeft de Camping dit jaar Eddy Wally weten te strikken als orgastisch hoogtepunt van de zaterdagavond. En alsof dat nog niet genoeg is, zorgen de tweelingbroertjes Henry en Henrie Feniel met hun maffe Loco Loco Disco Show dat het tentdak er af gaat.

De zondagavond van Camping Rotterdam wordt afgesloten met een optreden van Andre Manuel & De Ketterse Fanfare. De rauwe teksten en stem van zanger/cabaretier Andre Manuel slaan in als een bom en laten je niet meer los! Als opwarmer voor Andre speelt de achtkoppige son/salsa formatie La Sonora Cobana.

Wil je zeker zijn van een campingplek? Stuur dan je naam en gegevens naar info@campingrotterdam.nl dan ben je de eerste die hoort!

Camping Rotterdam maakt onderdeel uit van De Rotterdamse Zomerfestivals. Van mei t/m september, elk weekend wat te doen in de stad en vaak nog gratis ook.
---