Gemeente Zandvoort


Geen geefmoeheid - Zandvoort geeft gul voor Congo (17-03-2009)

In de landelijke media wordt gesproken over geefmoeheid. Maar dat geldt niet voor Zandvoort. Blijkbaar geloven de mensen in ons dorp nog steeds in het motto dat ieder gered kind er één is!

Steun
Zandvoort is onverwacht gul. Dat is goed te merken aan de ondersteuning die het actiecomité 'Zandvoort helpt Congo' steeds vaker krijgt. Bijvoorbeeld van de Lions Zandvoort.

Lions
Vorige week donderdag overhandigde Lions Zandvoort een Cadeaucheque van 3000,00 euro aan het actiecomité. Een geweldig gebaar! Het actiecomité is dan ook ontzettend dankbaar en hoopt dat het andere Zandvoorters inspireert om zich in te zetten voor de kinderen in Congo. Een afbeelding hiervan ziet u rechts.

Puur
Meedoen aan de actie kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door te gaan eten bij Restaurant de Puur in de Zeestraat. Van ieder driegangen menu (al vanaf ¤ 12,50) wordt 2,50 euro gedoneerd aan de actie. Reserveren kan via www.denieuwepuur.nl of depuur@gmail.com. Telefonisch reserveren kan ook vanaf 15.30 uur op 023-5714497. Wel even vermelden dat u komt voor de actie CONGO. Ook als u spontaan besluit langs te komen. Want een bezoek aan De Nieuwe Puur is met deze aanbieding helemaal de moeite waard.

Hildering
Typerend aan Zandvoort is dat er overal spontane inzamelingen ontstaan. Zo is toneelvereniging Hildering tijdens een repetitie met de pet rond gegaan. Met als resultaat ¤ 100,-. Het bestuur heeft dit verdubbeld. Verder gaan de Kinderdagverblijven Pippeloentje-Pluk zoutjes verkopen (door de kinderen zelf gebakken) aan ouders en omwonenden.

Karaoke
28 maart zal er een karaoke en talentenjacht gehouden worden in het kader van Zandvoort helpt Congo. Dit is een initiatief van Karin Peters en is in volle voorbereiding. Hou de website van www.zandvoorthelpt.nl in de gaten.

Veiling
Ook de veiling krijgt steeds meer vorm. De bekende kunstenares Marianne rebel biedt twee maal privé-schilderles voor de veiling. Het actiecomité blijft natuurlijk op zoek naar mooie grote prijzen. Ondernemers grijp uw kans en geef een mooie prijs weg! Of koop loten zoals Hotel Hoogland. Zo heeft dit hotel 100 loten gekocht en geeft deze als cadeau aan de hotelgasten.

Slotdag
Inmiddels is het actiecomité de slotdag van de actie aan het voorbereiden. Op 5 april zal het benefietconcert plaatsvinden van de Beach Popsingers in samenwerking met het Zandvoorts mannenkoor. Het concert wordt opgeluisterd door een bekende Nederlander. Op die dag zal ook zal de eindstand van de actie bekend worden gemaakt.

Loten kopen
Voor het kopen van loten of andere informatie kunt u mailen naar zandvoorthelptcongo@gmail.com

Lege flessen
De lege flessen actie begint een steeds groter sucses te worden de bedragen per week gaan gestaag om hoog. Er is nu reeds totaal 359.25 euro.