Socialistische Partij Rotterdam

Verzet tegen sluiting sporthal Asterlo

17-03-2009 * Honderden boze sporters hebben gisteravond geprotesteerd tegen de dreigende sluiting van Sporthal de Asterlo in Zuidwijk. In een demonstratieve optocht liepen zo'n driehonderd mensen van de Asterlo naar de vergadering van de deelraad Charlois in theater Zuidplein. De demonstratie was een samenwerkingsverband van de gezamenlijke sportverenigingen, de winkeliersvereniging Charlois, Leefbaar Rotterdam en de SP.

Op stedelijk niveau zijn er grote plannen met de sporthallen, waarbij de Asterlo moet wijken. Op Zuid dreigen meer sportvoorzieningen in de buurt te worden gesloten of uitgekleed, onder andere omdat er veel aandacht is voor het nieuwe Topsportcentrum. Er is echter geen goed alternatief voor de huidige gebruikers van de Asterlo. De beloofde alternatieven op andere locaties voldoen wat betreft veel sporters niet.

De deelraad Charlois beloofde dat zij zich sterk gaat maken om de sporthal zo lang mogelijk open te houden. Men liet zich echter niet verleiden tot een duidelijke uitspraak tegen sloop van de Asterlo. De komende tijd wordt die discussie op het Stadhuis verder gevoerd. De sporters lieten maandagavond blijken dat zij niet zullen berusten in de sloop van hún sporthal. De SP zal de komende tijd hun acties blijven ondersteunen.