Socialistische Partij

SP weer aan de poort: ga mee!

16-03-2009 * Bij de FNV-demonstratie van afgelopen vrijdag in Den Haag is het weer goed duidelijk geworden wat het belang is van solidariteit. Het is nu de tijd om de handen ineen te slaan. Ontslaggolven dreigen, terwijl er volgens de SP juist geïnvesteerd zou moeten worden in mensen. Bijvoorbeeld door verruiming van de regeling voor werktijdverkorting kunnen ontslagen worden tegengegaan.

Ook in Groningen staan veel banen op het spel. En als werknemers hun baan wèl kunnen behouden, dreigen bepaalde arbeidsvoorwaarden te verdwijnen. Zo dreigen in de gehandicaptenzorg vakantiedagen geschrapt te worden en zullen kortere werktijden voor oudere medewerkers niet meer mogelijk zijn. Postbodes moeten vijftien procent van hun loon inleveren, omdat de postmarkt vanaf 1 april geliberaliseerd wordt. In Westerbroek dreigen werknemers van IMPAS ontslagen te worden zonder een goed sociaal plan. Bij de NDC Mediagroep, de uitgever van onder andere het Dagblad van het Noorden gaan er bijna 100 ontslagen vallen.

De SP ondersteunt werknemers en gaat de komende twee weken weer langs bij deze en andere bedrijven in en rond Groningen. Wilt u ook een keer mee? Neem dan contact op met Simone van der Heijden, 06-1281 3538 of svdheijden@tomaatnet.nl.