( BW)(PANASONIC-EUROPE) Laurent Abadie aangesteld tot voorzitter en CEO van Panasonic Europe

PARIJS--(BUSINESS WIRE)--Mar 17, 2009--

Panasonic Europe Limited heeft de aanstelling van Laurent Abadie in de functie van voorzitter en CEO aangekondigd. Laurent Abadie zal de eerste niet-Japanner zijn die deze functie zal bekleden in de geschiedenis van de groep.

Laurent Abadie is in 2004 bij Panasonic France gekomen en is in 2008 aangesteld tot executive officer in de raad van bestuur van Panasonic Corporation in Japan. Hij blijft deze functie behouden, naast de nieuwe taken die hij zal opnemen als hoofd van de Europese afdeling van de groep.

Onder de leiding van Laurent Abadie is Panasonic sinds het eerste kwartaal van 2007 de koploper op de Franse markt van digitale camera's met de Lumix-reeks*. Panasonic is onder zijn leiding ook opgeklommen van de 5de naar de 2de plaaats op de Franse markt van plasmaschermen.

“Ik ben uitzonderlijk trots op deze aanstelling en het vertrouwen dat de leden van de raad van bestuur van de groep in mij hebben gesteld”, aldus Laurent Abadie. “Mijn toetreding tot de raad van bestuur in 2008 was reeds een bewijs van het belang van de Franse markt voor Panasonic. Mijn aanstelling als directeur van Panasonic Europe (de belangrijkste regio voor Panasonic buiten Japan) is het bewijs van de bereidheid om de ontwikkeling in Europa te versnellen en voor het eerst een niet-Japanner aan te stellen voor deze functie.”

Laurent Abadie kwam bij Panasonic France als algemeen directeur in 2004. Het volgende jaar werd hij aangesteld als president van de Franse afdeling en in 2008 is hij verkozen tot executive officer in de raad van bestuur van Panasonic Corporation in Japan.

*(Bron GfK)

Panasonic

Panasonic Corporation is wereldwijd een toonaangevend bedrijf in de ontwikkeling en fabricage van elektronische producten voor uiteenlopend gebruik door consumenten, de zakenwereld en de industrie. Het bedrijf is gevestigd in Osaka, Japan, en boekte een geconsolideerde netto-omzet van 90,7 miljard US-dollar over het boekjaar afgesloten per 31 maart 2008. De aandelen van het bedrijf zijn genoteerd aan de beurs van Tokio, Osaka, Nagoya en New York (NYSE: PC).

Panasonic heeft een indrukwekkende track record van vernieuwing op de markt van consumentenelektronica, in het bijzonder voor de ontwikkeling van HD-normen, zoals de Blu-ray-technologie, en camera's voor consumenten. De onlangs geïntroduceerde Lumix GH1 is de eerste camera met onderling verwisselbare lens die een volledige 1080 pixel, HD-videofunctie heeft.

Meer informatie over het bedrijf en het merk Panasonic staat te lezen op de website van het bedrijf, www.panasonic.net

Foto's/multimediagalerij beschikbaar: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=5918660&lang=nl

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:

Andrea Rinnerberger
Tel.: +49-611-235-361
andrea.rinnerberger@eu.panasonic.com