Ministerie van Defensie

Commandanten bezoeken Caraïben

17 maart 2009, 16.08 uur

Een roulerende compagnie van het Commando Landstrijdkrachten gaat medio 2009 de taken van de 31ste infanteriecompagnie op Curaçao overnemen. Een goede reden voor de Commandant Landstrijdkrachten, luitenant-generaal Rob Bertholee, om samen met de Commandant Zeestrijdkrachten, luitenant-generaal Rob Zuiderwijk, een werkbezoek te brengen aan de Nederlandse Antillen. Commandantenbezoek aan de West

Gistermorgen ging dit werkbezoek van start met een audiëntie bij de gouverneur van de Nederlandse Antillen, mr. Frits Goedgedrag. Hierna liet Bertholee zich op marinebasis Parera uitgebreid informeren over alle taken en middelen van de Koninklijke Marine in het Caraïbisch gebied en de kustwacht voor de Nederlandse Antillen en Aruba.

Tour Ook kreeg hij tijdens een rondleiding een duidelijk beeld van de omstandigheden waarin de landmachtmilitairen gaan werken en wonen. De tour bracht hem onder andere naar de marinebasis, het trainingsgebied Wacawa, het Marine Watersport Centrum Brakkeput, Landhuis Ascension en het strand van Bapor Kibra.

Aansluitend op het bezoek, voerde Zuiderwijk nog gesprekken met het marinepersoneel op marinebasis Parera en op marinierskazerne Savaneta te Aruba. Ook de chef der equipage, adjudant Jules de Bree, wisselde van gedachte met de equipage van de vloot en de mariniers.