Vrije Universiteit Amsterdam meer

'Je verliest elkaar snel uit het oog'

Geneeskunde krijgt eigen alumnikring

29 januari 2009

Afgestudeerden geneeskunde kunnen zich sinds kort aanmelden voor hun eigen alumnikring. Activiteiten organiseren voor alumni door alumni, is het uitgangspunt. Op 18 maart houdt de alumnikring een eerste ledenbijeenkomst.

Richard lazeron, Ed van der Veen, Pier Woudstra, Johan Groeneveld, Youri Versloot, Charlotte Bruins, Marly Appelman Fotografie: Mark van den Brink "De faculteit geneeskunde heeft behoefte aan contact met zijn oud-studenten. En wij denken dat het ook leuk is voor alumni om regelmatig iets van hun universiteit te horen", zo verklaart Ed van der Veen de oprichting van de alumnikring. De voormalig decaan van de medische faculteit is voorzitter van de nieuwe vereniging van afgestudeerden. "De band tussen universiteit en alumni willen we graag versterken.

Voor afgestudeerden kan het aardig zijn om de ontwikkelingen op de faculteit te volgen en hoe die bijdragen aan de vooruitgang van de wetenschap. Voor de universiteit is het prettig om mensen in hun netwerk te hebben op wie ze eventueel een beroep kunnen doen, bijvoorbeeld bij het zoeken van stageplekken voor de studenten."

Eerste bijeenkomst
Leden van de alumnikring krijgen in ieder geval een abonnement op de Synaps, het wetenschappelijk tijdschrift van VUmc, en een uitnodiging voor een concert van het VU-orkest. Op 18 maart houdt de alumnikring een eerste ledenbijeenkomst. "Alumni kunnen onder meer kennismaken met onderdelen van VU medisch centrum, die er voorheen misschien nog niet waren. We richten ons dit keer wat meer op de oudere alumni. We nodigen hun oude hoogleraren uit - voor zover die nog leven - en de alumni kunnen meedoen aan een quiz met oude foto's en uitspraken van hoogleraren. Voor mij zeker ook een dag om naar uit te kijken; er komen ongetwijfeld mensen die ik al tientallen jaren niet meer gezien heb."

Ook Youri Versloot verheugt zich op de bijeenkomst van 18 maart. Met zijn 27 jaar is de arts-assistent kindergeneeskunde het jongste bestuurslid van de nieuwe alumnikring. "Het lijkt me leuk om oud-studiegenoten te ontmoeten. De medische wereld is vrij klein, maar je verliest elkaar snel uit het oog, omdat je allemaal in ander ziekenhuizen gaat werken. Ik hoop uiteraard ook te horen hoe mensen op een bepaalde plek terecht zijn gekomen. In de geneeskunde is het belangrijk dat je mensen kent en dat je de weg weet binnen je vakgebied. Wellicht kunnen andere afgestudeerden nog iets voor je betekenen."

Zelf lid worden?
Als je zelf lid wilt worden van de alumnikring geneeskunde kun je je aanmelden via de website www.VUmc.nl/alumni

FOTOBIJSCHRIFT
Richard lazeron, Ed van der Veen, Pier Woudstra, Johan Groeneveld, Youri Versloot, Charlotte Bruins, Marly Appelman

Jeroen Kleijne
bron: Tracer