Gemeente Voorschoten

Voorschoten

Vroege vogels in Voorschoten

shutterstock vliegende eend De lente komt er aan! Ook de vogels hebben er weer zin in en laten dat uitbundig horen. U kunt mee op excursie naar de prachtige buitenplaatsen in Voorschoten: het park rond Kasteel Duivenvoorde en landgoed Ter Horst. Daar kunt u onder begeleiding van twee natuurgidsen genieten van vroege vogelzang en leert u verschillende soorten vogels beter kennen.

Twee IVN-natuurgidsen uit Voorschoten verzorgen een introductie op de excursie in het gebouw bij de educatieve tuin van Voorschoten. Aan de hand van mooi gepresenteerde foto's krijgt u uitleg en kunt u vragen stellen. Ook met vragen over hoe je meer vogels in eigen tuin en omgeving kunt krijgen weten de natuurgidsen raad.

Dit alles heeft plaats in het kader van de Stadsvogelcampagne Leidse regio, een initiatief van Vogelbescherming en de gemeente Leiden. Deelname aan beide activiteiten is gratis dankzij medewerking van de gemeente Voorschoten.

Introductie vroegevogels kaart
De introductie vindt plaats op woensdagavond 18 maart, inloop 19.30 uur en start om 20.00 uur. Duur: ongeveer 1,5 uur. Route: De educatieve tuin is te bereiken door in de Prins Bernhardlaan het straatje in te gaan waar een pijl naar de huisnummers 80 t/m 132 wijst. Aan de rechterkant van het gebouw, grenzend aan de educatieve tuin, vindt u de ingang, zoals u op het kaartje hiernaast kunt zien.

Excursie
De excursie vindt plaats op zondagochtend 22 maart om 07.00 uur. Startplaats: aan het begin van de oprijlaan naar kasteel Duivenvoorde langs de Veurseweg. Aansluitend bezoekt u landgoed Ter Horst. Duur van de wandeling: 2 tot 2,5 uur.

Aanmelden is noodzakelijk. Dit kan door te mailen of bellen naar Jan Westgeest. E-mailadres: westgeest_jan@yahoo.com of belt u met (071) 5612894.

Het is de bedoeling om in het najaar van 2009 een soortgelijk programma samen te stellen, maar dan gericht op trekvogels.
* 18 maart 2009 t/m 22 maart 2009