Gemeente Arcen en Velden


> Boomfeestdag 2009

---

Aanleg 208 jaren bos tijdens Boomfeestdag 18 maart 2009

Op woensdag 18 maart 2009 gaan circa 200 kinderen het 208 jaren bos aanplanten op een perceel aan de kruising Boschweg/Schaapsbroekweg in Velden. Dit bos wordt in samenwerking met Stichting het Limburgs Landschap aangelegd in het kader van het 208-jarig bestaan van de gemeente Arcen en Velden en is de accentviering voor Boomfeestdag 2009. Limburg is een provincie waar het grootste deel van de gemeentes meedoen met de Boomfeestdag. De provincie Limburg loopt daarmee landelijk voorop.

"Dit jaar is de Gemeente Arcen en Velden door de Provinciale Commissie Boomfeestdag uitverkoren als gemeente waar de accentviering gehouden wordt. In overleg met Het Limburgs Landschap hebben we gezocht naar een geschikt perceel om de boomfeestdag te vieren. Dit nieuwe bos zal een blijvende herinnering zijn aan de gemeente Arcen en Velden," aldus burgemeester Tans.

Gouverneur Frissen van de provincie Limburg, burgemeester Tans van de gemeente Arcen en Velden, burgemeester Bruls van de gemeente Venlo, burgemeester Giesen van Stadt Straelen en de heer Frenken van Het Limburgs Landschap zullen samen met de kinderen een laan aanplanten die door het bos loopt.

De kinderen zijn leerlingen van groep 8 en groep 7/8 van de basisscholen uit Arcen ('t Wijdtveld), Lomm ('t Kapelke) en Velden (St. Andreasschool en St. Sebastianusschool).

Het bos heeft een speciaal ontwerp. In de kern wordt gezamenlijk een grote boom geplant. Bij het planten wordt een koker ingegraven met daarin een speciale oorkonde en de namen van al de kinderen die bij het planten betrokken worden. Ook mogen de kinderen hun toekomstwensen in het bos ophangen.

De Boomfeestdag begint om 09.00 uur en wordt om ongeveer 11.45 uur afgesloten door samen het Landelijk Boomfeestdaglied te zingen.

Programma 18 maart 2009

8.45 - 9.00 uur Aankomst kinderen en prominenten

9.00 - 9.15 uur Koffie / thee en warme chocolademelk in de tent

9.15 - 9.30 uur Gouverneur Frissen: Welkomstwoord Burgemeester Tans: toelichting dagindeling Boomfeestdag Burgemeester Bruls: oorkonde (inclusief tekenen van oorkonde) Burgemeester Giesen: rol Stadt Straelen in het perceelgebied Ger Frenken: natuur in dit gebied en de rol van het nieuwe bos

9.30 - 9.45 uur Onthulling informatieruif

9.45 - 10.00 uur Persmoment: de prominenten en 16 kinderen begraven de koker en scheppen aarde op de wortels

10.00- 11.45 uur Planten bomen wenslaantje door de kinderen

11.45- 12.00 uur Gezamenlijk het Boomfeestdaglied zingen

12.00 uur Afsluiting

---